Política 30/01/2017

Un sector de la policia espanyola vincula el rei Joan Carles amb el cas Pujol, segons 'El Mundo'

L'Audiència Nacional ho incorpora a la causa de l'expresident. L'ARA ja va apuntar al novembre l'existència d'una negociació entre Pujol i altes personalitats de l'Estat a canvi de no revelar informació del compte Soleado

Ara
1 min
El rei Joan Carles dimecres sortint de l'hospital San José de Madrid, on va ser operat.

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el cas Pujol, José de la Mata, ha incorporat noves peces en la seva investigació. Segons publica aquest dilluns el diari 'El Mundo', el magistrat ha tingut accés a notes informatives de la policia, elaborades pel comissari José Manuel Villarejo, que revelen l'existència d'una negociació entre el CNI i la família Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'objectiu d'aquestes converses era evitar, a canvi d'un tracte judicial favorable, que sorgissin informacions que vinculessin el rei emèrit amb el cas Gürtel: en concret que Joan Carles tindria diners en el número de compte Soleado de Gürtel.

De fet, l'ARA ja va publicar al novembre que Villarejo, en el marc de la seva declaració a Andorra en el cas BPA, havia dit que "alguns responsables del CNI negociaven amb el mateix Pujol la seva ajuda a canvi que no es revelessin les relacions d'altes personalitats de l'Estat amb el compte Soleado, gestionat per Arturo Fasana [financer de Rhone Gestión a Ginebra, Suïssa]".

Aquestes notes policials les hauria proporcionat a De la Mata l'amo de l'agència de detectius Método 3, la qual cosa trasllada la guerra entre un sector de la policia i els serveis d'intel·ligència espanyols per primer cop a l'Audiència Nacional.

Querella Cierco
stats