Política 15/06/2017

'Politico' dedica la seva portada “als nous catalans” independentistes

Un dels mitjans de referència a les institucions europees contrasta "el clima de xenofòbia" a Europa amb el caràcter "acollidor" del nacionalisme català

Ara
2 min
'Politico' dedica la seva portada “als nous catalans” independentistes

Brussel·les'Politico', el mitjà de comunicació de referència a les institucions europees, dedica aquest divendres la seva portada als "nous catalans" i destaca el caràcter integrador de Catalunya. La publicació assenyala que molts d’aquests immigrants instal·lats a Catalunya, dels quals prop de 500.000 tenen dret a vot, poden arribar ser "decisius" en el referèndum d'independència, que les enquestes pronostiquen que pot ser molt ajustat. L’article afirma que, "contràriament al clima de xenofòbia que es viu a Europa, el nacionalisme català s’ha destacat per ser acollidor i donar la benvinguda els immigrants".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

'Politico' destaca que els immigrants estan "gairebé dividits per la meitat" en el seu suport, rebuig o indiferència cap a la independència, i que els partidaris del 'sí' intenten "guanyar-se" els nouvinguts amb "discursos de benvinguda i promeses de polítiques per facilitar els permisos de treball i la ciutadania".

Un representant de la comunitat Sikh, Gagandeep Singh Khalsa, l'argentí Diego Arcas o la diputada d'ERC d'origen uruguaià Ana María Surra són alguns dels exemples que 'Politico' pren per il·lustrar els immigrants que es posicionen a favor de la independència de Catalunya. L’article subratlla "la nova vida que ha pres el separatisme en l’última dècada" i afirma que "els nouvinguts cada vegada estan més implicats en política". "Mentre que per als catalans la independència es basa en dos factors claus, la identitat i l’economia", explica Surra a l'article, "en el cas dels immigrants és diferent: la seva atracció cap a la independència recau en les promeses de treball, papers i dignitat". Lluny de Madrid, "el govern català hauria d’atorgar als immigrants més oportunitats de treball", conclou.

La publicació també assenyala que "Catalunya és una nació d’immigrants", "construïda gràcies a nombroses onades d’immigració". Tanmateix, "malgrat l’èxit dels esquemes d’integració, el racisme encara està present en la vida de molts d’aquests 'nous catalans'", admet el rotatiu, que destaca els atacs contra la regidora de Badalona, Fátima Taleb.

Finalment, l’article de 'Politico' inclou els comentaris del pakistanès Huma Jamshed, que explica que molts d’aquests immigrants només es poden "enfrontar a Madrid" quan "tenen independència econòmica, dominen la llengua, estan plenament integrats o ja no tenen familiars als seu país d’origen que hagin de portar".

stats