NOVA ETAPA
Política 16/04/2016

Puigdemont, Junqueras, Mas, Rivera, Iceta i quatre ministres coincideixen en un dinar de la "moderació"

La trobada, organitzada per Luis Conde a la petita localitat de Forallac, també ha reunit dos consellers, Espadaler, Homs, Trias, Montilla, Gay de Montellà, Miquel Valls i diversos empresaris

Efe
2 min
Joaquim Gay de Montellà, Ana Pastor i Artur Mas

Forallac (Baix Empordà)Quatre ministres han coincidit aquest dissabte amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, així com amb destacats representants de l'àmbit econòmic en el dinar organitzat per l'empresari Luis Conde a la seva masia de Forallac (Baix Empordà).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ana Pastor (Foment), Jorge Fernández Díaz (Interior), Rafael Catalá (Justícia) i José Manuel García-Margallo (Afers Estrangers) han participat al costat de Puigdemont i Junqueras en aquesta reunió, que ja es va celebrar el 2014 per reduir tensions en les relacions entre Catalunya i Espanya en el marc d'un acte de rerefons benèfic. I és que el suport a la fundació El Trampolí de la veïna localitat de la Bisbal d'Empordà, destinada a atendre discapacitats, és l'argument sobre el qual Luis Conde posa en marxa aquestes reunions.

Segons fonts presents al dinar, "moderació" ha estat la paraula sobre la qual s'ha basat l'eix de la reunió en forma d'invitació a seguir aquesta via en les accions de futur polítiques i econòmiques que s'emprenguin. A més de Puigdemont i Junqueras, l'expresident català Artur Mas ha acudit també a Forallac, així com el líder de Ciutadans, Albert Rivera, i el del PSC, Miquel Iceta.

Altres polítics destacats que han assistit a la trobada són els consellers d'Empresa i Interior, Jordi Baiget i Jordi Jané, respectivament, així com el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, i el portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs. De l'àmbit econòmic, els presidents de la patronal Foment del Treball i de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joaquim Gay de Montellà i Miquel Valls, han acceptat igualment la invitació de Luis Conde.

Una font de l'organització de l'esdeveniment ha confirmat a Efe que la reunió ha comptat amb la presència de 315 persones, 55 més que en l'última ocasió, que va tenir lloc el 2014. La masia de Luis Conde es troba al nucli de Fonteta, que forma part del municipi de Forallac, i que té una població de 1.705 persones.

Mossos d'Esquadra i Policia Local custodiaven l'entrada al lloc de la trobada, mentre que treballadors de l'organització repassaven els noms dels assistents per comprovar que figuraven a la llista d'invitats abans de donar via lliure als vehicles als diferents aparcaments habilitats.

L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i l'expresident català José Montilla eren alguns dels altres assistents al dinar, que ha generat curiositat entre els veïns de Fonteta, sorpresos pel trànsit de vehicles de gamma alta, molts amb vidres tintats, pels carrers d'aquesta antiga vila medieval.

stats