Política 22/09/2016

"L'única unilateralitat ve sempre de l’Estat espanyol", Puigdemont amb Buenafuente en 10 frases

El president de la Generalitat afirma, en una entrevista amb Andreu Buenafuente a TV3, que el referèndum és "la doble solució per a Catalunya i Espanya"

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb Andreu Buenafuente

BarcelonaDes del mercat de Sant Ildefons, a Cornellà de Llobregat, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha conversat aquest dijous amb Andreu Buenafuente en la primera entrega del nou programa de TV3 Fora de sèrie. Una conversa que ha girat entorn del procés sobiranista i en què el president ha defensat que l'Estat espanyol hauria de ser el primer interessat en donar una sortida "democràtica" a la situació a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Tot allò que sigui que no governi el PP és una notícia menys dolenta"

2. “Quan Espanya va prendre consciència que havia de fer una proposta a Cuba ja era massa tard. Cuba ja estava a les portes de la independència. El sistema polític espanyol és lent, no reconeix".

3. "A la gent que ben legítimament se sent espanyola, li hem d’explicar que aquest estat és el seu estat i que n’ha de formar part perquè el servirà a ell i que es fa per servir els anhels i les esperances de tot el país"

4. "Durant 30 anys d'autonomisme ningú s'ha preocupat pels independentistes. Ens han minoritzat"

5. "El més semblant a un demòcrata de Barcelona és un demòcrata de Santander o de Salamanca. I si feu confiança a la gent veureu que no ho viu amb dramatisme, com ho viu la classe política, el fet que es pugui preguntar amb una consulta acordada."

6. "Per això nosaltres tenim la clau, la doble solució per a Catalunya i Espanya. Que és el referèndum"

7. “No es pot governar a Espanya prescindint de Catalunya.”

8. "Aquí l’única unilateralitat sempre ve de la banda de l’estat espanyol, que nega de manera unilateral que podem fer un referèndum"

9. "La desobediència de l’estat espanyol en relació amb el desig democràtic dels catalans a les urnes, m’inquieta"

10. "La gent entendrà que si a l’altra banda no hi ha res a fer, ho hem de fer.”

stats