Política 29/03/2017

Puigdemont: "És surrealista que un polític s'arrisqui a ser inhabilitat per complir el seu programa electoral"

El president, des de Washington, dona el seu suport al diputat del PDeCAt Francesc Homs i assegura que la seva inhabilitació és "un càstig als votants que van fer costat a les propostes que representa".

Núria Ferragutcasas
1 min
Puigdemont: "És surrealista que un polític s'arrisqui a ser inhabilitat per complir el seu programa electoral"

WashingtonEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lamentat avui la inhabilitació i retirada d'acta del diputat al Congrés del PDeCAT Francesc Homs i l'ha titllat de "surrealista", "insòlita" i "inèdita en demòcracia". "No és el nostre model de democràcia", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La inhabilitació efectiva d'Homs ha agafat Puigdemont als Estats Units, on es troba de viatge oficial. Des de Washington, ha subratllat que la sentència contra l'exconseller de la Presidència és "un càstig a tots els votants que van fer costat a les propostes que representen Homs, [Artur] Mas, [Irene] Rigau i [Joana] Ortega.

"Ens hem sentit tots jutjats i condemnats", ha afirmat als mitjans després de la signatura d'un conveni entre el govern català i el Wilson Center -el vuitè think tank més prestigiós del món- en matèria urbanítica. Aquest acord estableix la col·laboració d'aquest centre nord-americà amb l'Incasòl i girarà entorn a l'experiència catalana en l'àmbit de programes urbanístics i d'habitatges assequibles.

Puigdemont ha insistit que és "bastant surrealista" que un polític "s'arrisqui a ser inhabilitat per aplicar el programa electoral amb el que va ser escollit".

stats