Política 25/04/2017

"Que es dissolguin i entreguin la pasta": cassolada a la seu del PP de Madrid per la corrupció

Dirigents de Podem i moviments associats donen suport a la convocatòria, que no té sigles al darrere

Júlia Manresa
1 min
La protesta davant del PP, a Madrid / J.M.

MadridMés d'un centenar de persones s'han aplegat aquest dimarts a la tarda davant de la seu estatal del PP, al carrer Génova de Madrid, per protestar per l'allau de casos de corrupció que han esclatat al voltant del partit que lidera Mariano Rajoy. "Que es dissolguin i entreguin la pasta", deia el lema de la convocatòria que ha circulat aquesta tarda per les xarxes. "El PP no és un partit. És una banda", reblava.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A crits de "traïdors, traïdors, dimissió" es van aglomerant els manifestants. Quatre furgons de policia i agents cívics ja han encerclat la zona, protegida amb tanques metàl·liques, davant d'una convocatòria d'última hora que cada vegada aplega més gent.

La convocatòria s'ha fet a través de les xarxes socials i, com explica una cambrera del bar que hi ha just davant de la seu de Génova, no ha parat d'arribar gent amb cassoles i cartells improvisats des de les 20.30 h. Els manifestants demanen la dimissió dels alts càrrecs del partit i la dissolució de de la mateixa organització amb cartells de "fora" i "dimissió".

Els missatges de convocatòria han sigut retuitejats per diversos moviments associats a Podem i també per líders de la formació lila, tot i que oficialment no hi ha sigles darrere de la convocatòria.

Amb "el teu botí, la meva crisi", "lladres" o "fora", els manifestants han fet sonar les seves cassoles davant un desplegament de la Policia Nacional. La convocatòria no ha sigut prèviament comunicada a la delegació del govern espanyol a Madrid.

stats