Publicitat
Publicitat

El rei Joan Carles presidirà divendres un consell de ministres de deliberació

L'última vegada que ho va fer va ser el maig del 2008

El rei presidirà aquest divendres el consell de ministres al Palau de la Zarzuela, on es reunirà el gabinet encapçalat pel cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, segons han informat fonts de la Casa del Rei. Serà una reunió de deliberació i, posteriorment, l'equip de govern es reunirà per prendre les decisions executives.

Es tracta de la primera vegada en aquesta legislatura que Joan Carles cita el govern de Rajoy, ja que, en contra de la tradició, no va presidir el seu primer consell de ministres. I ho fa en una setmana clau per a l'economia espanyola. Divendres s'espera que s'adoptin decisions econòmiques importants, després que demà el president del govern espanyol comparegui al Congrés per explicar els resultats de l'últim Consell Europeu i els eixos de la seva gestió davant la crisi.

L'última ocasió en què el rei va presidir el consell de ministres va ser el 9 de maig del 2008, al començament del segon mandat de José Luis Rodríguez Zapatero. La Constitució atribueix al cap d'estat la possibilitat de presidir aquestes reunions governamentals, en què el president espanyol informa del rumb de la seva gestió i dels plans de futur. Joan Carles ha presidit reunions amb pràcticament tots els governs espanyols.


Més continguts de Política

  1. Sànchez (ANC) descarta formar part de cap llista el 27-S

    Uns 11.000 socis de l'Assemblea -6.861 sufragis presencials i més de 4.000 per correu- havien votat a les 11 del matí

  2. El no a la independència augmenta i se situa set punts per sobre del sí, segons el CEO

    En resposta binària l'unionisme se segueix reforçant –50% contra 42,9%–, i quan es demana què ha de ser Catalunya, la via independentista és majoritària, però guanya pes la via autonòmica en detriment de la tercera via

  3. CiU empatava amb ERC en intenció directa de vot abans del trencament

    El baròmetre, acabat mentre la federació se separava, no incorpora projecció d'escons per decisió de l'ens demoscòpic del Govern