Publicitat
Publicitat

El rei Joan Carles presidirà divendres un consell de ministres de deliberació

L'última vegada que ho va fer va ser el maig del 2008

El rei presidirà aquest divendres el consell de ministres al Palau de la Zarzuela, on es reunirà el gabinet encapçalat pel cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, segons han informat fonts de la Casa del Rei. Serà una reunió de deliberació i, posteriorment, l'equip de govern es reunirà per prendre les decisions executives.

Es tracta de la primera vegada en aquesta legislatura que Joan Carles cita el govern de Rajoy, ja que, en contra de la tradició, no va presidir el seu primer consell de ministres. I ho fa en una setmana clau per a l'economia espanyola. Divendres s'espera que s'adoptin decisions econòmiques importants, després que demà el president del govern espanyol comparegui al Congrés per explicar els resultats de l'últim Consell Europeu i els eixos de la seva gestió davant la crisi.

L'última ocasió en què el rei va presidir el consell de ministres va ser el 9 de maig del 2008, al començament del segon mandat de José Luis Rodríguez Zapatero. La Constitució atribueix al cap d'estat la possibilitat de presidir aquestes reunions governamentals, en què el president espanyol informa del rumb de la seva gestió i dels plans de futur. Joan Carles ha presidit reunions amb pràcticament tots els governs espanyols.


Més continguts de Política

  1. El Foro de Sao Paulo aprova una declaració a favor del dret a decidir i el caràcter constituent del 27-S

    La XXI reunió de partits i organitzacions d'esquerres i progressistes d'Amèrica Llatina i el Carib insta Espanya a reconèixer el resultat de les eleccions plebiscitàries i a obrir el diàleg per fer efectiu el dret a l'autodeterminació de Catalunya

  2. Rajoy situa el 27-S com la primera amenaça per a Espanya

    El president espanyol avisa que "a Catalunya no hi haurà independència de cap de les maneres"

  3. Albiol: "Amb els independentistes és insostenible. Ha arribat el moment de donar un cop de puny a la taula i dir prou

    El candidat del PP a les eleccions del 27-S nega que sigui d'"extrema dreta" o de l'"ala més dura del PP"