Política 26/09/2013

Rajoy torna a reclamar el dret a l'autodeterminació del Sàhara Occidental a l'ONU

El mandatari espanyol defensa una solució política "mútuament acceptable" davant l'Assemblea de les Nacions Unides com ja va fer fa exactament un any

Acn
1 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reclamat aquest dijous a l'Assemblea General de l'ONU el dret a la lliure determinació del poble del Sàhara Occidental, un qüestió que "continua sent una de les assignatures pendents" de les Nacions Unides: "Espanya dóna suport a una solució política justa, duradora i mútuament acceptable que prevegi la lliure determinació del poble del Sàhara Occidental en el marc de les disposicions de les Nacions Unides", ha subratllat. Rajoy ja va defensar l'autodeterminació del Sàhara Occidental davant l'ONU fa exactament un any.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president espanyol també s'ha referit al contenciós del seu executiu amb el Regne Unit sobre Gibraltar, una situació que ha titllat "d'anacronisme". Rajoy ha assegurat que el conflicte "segueix causant problemes als habitants de Gibraltar i la zona adjacent", i ha demanat "un cop més" al Regne Unit "reprendre el diàleg bilateral i la cooperació regional", ja que, ha recordat, Gibraltar va ser inclòs el 1963 en la llista de territoris pendents de descolonització. El president espanyol ha remarcat que és l'únic territori pendent a Europa de "descolonització" i ha acusat el govern britànic de no escoltar els mandats de l'ONU sobre aquesta disputa territorial.

En el mateix discurs, Rajoy ha repassat altres qüestions d'actualitat i ha tornat a demanar un lloc per a Espanya com a membre no permanent del Consell de Seguretat de l'ONU en el bienni 2015 i 2016. "Espanya ha demostrat no amb declaracions sinó amb fets que està preparada per servir l'ONU des del Consell de Seguretat amb el mateix compromís de diàleg i solidaritat que hem demostrat des del nostre ingrés a l'organització", ha assegurat.

stats