DRET A DECIDIR
Política 11/02/2014

Rajoy avisa: "No jugaré amb la sobirania nacional"

Assegura que està disposat a parlar amb Artur Mas però, a criteri seu, qui ha de demanar la reunió és el president de la Generalitat i no pas ell. Insisteix a presentar el procés català com a unilateral i tancat a la negociació

Ara / Agències
1 min

AnkaraEl president del govern, Mariano Rajoy, ha afirmat aquest dimarts sobre la determinació del Govern i la majoria del Parlament de fer una consulta el 9 de novembre que està disposat a parlar i escoltar, però no a "jugar amb la sobirania nacional". Així ho ha posat de manifest el cap de l'executiu espanyol durant la roda de premsa conjunta després de la cimera hispano-turca a Ankara amb el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, en ser preguntat sobre Catalunya i la seva possible reunió amb el president català, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha insistit a presentar com a unilateral el procés polític català, cosa que, segons ha assegurat, posa el govern espanyol en una situació "molt complicada". "Perquè pugui haver-hi un diàleg, el primer és que qui estigui interessat a parlar ho demani, cosa que a mi ningú m'ha demanat", ha assegurat Rajoy. Contradeia així la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que aquest matí rebutjava la possibilitat d'una reunió entre ambdós presidents perquè, a criteri seu, no es donen les condicions.

Diàleg limitat i amb condicions

Rajoy ha presentat l'Estat com a víctima de la unilateralitat del procés polític català i ha posat com a exemple la data i la pregunta, que afirma que va conèixer per la premsa: "A partir d'aquí, pot haver-hi diàleg? Jutgin vostès".

Així doncs s'ha d'entendre que el govern espanyol està disposat a parlar i negociar la consulta des de zero? "A això no hi estic disposat, ni jo ni crec que cap president del govern de cap país", ha respost.

stats