EL DEBAT SOCIALISTA
Política 12/06/2011

Rubalcalba es mostra perplex pels pactes de CiU amb un partit "tan anticatalà" com el PP

El vicepresident espanyol assegura que el PSOE ha de ser "prudent" i respectar "l'àmbit d'autonomia del PSC". Rubalcaba s'ha reunit a Barcelona amb els militants socialistes catalans

Sara González
2 min
Alfredo Pérez Rubalcaba, aquest diumenge a la seu del PSC a Barcelona, amb José Montilla / ACN

BarcelonaEl vicepresident del Govern i candidat a les primàries del PSOE a les properes eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que li crea “certa perplexitat” que un partit “genuïnament català” com CiU s'oblidi tan aviat d'un partit tan “genuïnament anticatalà” com ho va ser el PP, i que ara pactin plegats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha anat més enllà i ha acusat el PP d'haver estat artífex de la més contundent "campanya catalanofòbica" vista mai a Espanya.

Just abans de reunir-se amb els militants del PSC a Barcelona de cara a les eleccions internes del partit, Rubalcaba ha insistit que el PSOE no farà “res sense el PSC ni contra el PSC”.

Sobre el futur dels socialistes catalans dins del partit, el vicepresident espanyol ha alertat que el seu partit haurà de ser “prudent” en aquest context precongressual i respectar “l'àmbit d'autonomia” del PSC per decidir com vol articular la seva veu dins del PSOE.

Mà estesa a tots als ajuntaments

Quant a les municipals, Alfredo Pérez Rubalcaba ha reconegut que molts dels ajuntaments on governaven els socialistes ara tenen a l'alcaldia el PP. Tot i així, ha assegurat que des del govern espanyol s'estendrà la mà als nous ajuntaments "independentment del color polític que tinguin". Ha insistit que l'objectiu principal del país és "acabar amb l'atur". "Hi ha indrets on el PSOE governava i ara ha passat a l'oposició", ha assenyalat el vicepresident espanyol. "Però vull que tots sàpiguen que allà on hem passat a l'oposició estendrem la mà", ha apuntat.

Bildu

Amb un "crec que es podrien haver fet les coses d'una altra manera", Rubalcaba s'ha referit a la important presència de Bildu als ajuntaments bascos i navarresos, destacant per sobre de tots l'alcaldia de Sant Sebastià, fins aquest dissabte governada pels socialistes. Una presència que segons el líder socialista podria no haver estat tan forta si s'haguessin dut a terme una sèrie d'acords entre altres formacions. "Bildu tindria ara menys poder institucional si les coses s'haguessin fet d'una altra manera, ja vaig expressar la meva opinió sobre aquest tema", ha declarat.

stats