POLÍTICA
Política 12/06/2012

SI torna a presentar la llei de supressió de peatges el dia que la mesa l’ha rebutjat

Els independentistes acusen la mesa del Parlament d'utilitzar "vies fraudulentes" per impedir el tràmit de la normativa que busca alliberar els peatges amortitzats

M.toro / M.colomer
1 min

BarcelonaSolidaritat ha tornat a presentar aquest dimarts al Parlament la proposta de llei de supressió dels peatges de les autopistes amortitzades, el mateix dia que la mesa de la cambra n'ha vetat el tràmit. El diputat de SI Uriel Bertran ho ha explicat en roda de premsa al Parlament, on ha acusat la mesa d'utilitzar "vies fraudulentes" per tal d'impedir el tràmit de la llei i de "posar-se a les ordres del govern de la Generalitat, que al seu torn està a les ordres d'Abertis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bertran ha subratllat que la mateixa mesa ha xifrat en 90 milions d'euros el cost anual de manteniment de les autopistes catalanes, i ha assegurat que amb un "13% del total de la recaptació de les autopistes (700 milions anuals) se'n pot cobrir el manteniment".

Tantes vegades com calgui

Per aquest motiu, el diputat ha explicat que si la mesa torna a bloquejar la proposta de llei que han tornat a presentar aquest dimarts, SI la tornarà a presentar "tantes vegades com faci falta". Per començar, SI ja ha afegit al redactat de la proposició de llei una disposició addicional encaminada a evitar el bloqueig de la seva eventual entrada en vigor.

stats