Política 09/11/2014

Sánchez-Camacho titlla el 9-N de "farsa" i assegura que va "contra la democràcia i la convivència"

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camaho, diu que "ningú es prendrà seriosament" el procés participatiu i que la "credibilitat internacional de Mas és zero"

Núria Orriols
2 min

BarcelonaLa presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camaho, ha assegurat aquest diumenge que el 9-N és "una farsa" i que la majoria dels catalans no hi participarà. Així, en un acte dels populars als jardins de l'Hotel Juan Carlos I de Barcelona, ha afirmat que "s'està enganyant" els ciutadans de Catalunya, i que el procés participatiu va "en contra de la democràcia i la convivència". "No té cap valor jurídic i no va enlloc", ha dit, "no és un referèndum d'autodeterminació ni una consulta", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho ha assimilat el procés participatiu amb una mobilització independentista més, i ha acusat el Govern de la Generalitat d'organitzar una votació sense garanties democràtiques. "Em fa vergonya que s'organitzi un procés així", ha dit, "la història jutjarà Artur Mas per fomentar l'odi i haver dividit els catalans". A més, ha assegurat que el 9-N "no té cap credibilitat" a escala internacional i que "ningú se'l prendrà seriosament". “La credibilitat internacional de Mas és zero i està enganyant els catalans", ha sentenciat la presidenta del PP català.

Acusa els organitzadors de parcialitat

La popular també ha acusat els organitzadors de parcialitat en la votació, i ha donat per fet que demà, dilluns, “es maximitzaran els resultats”. “És pur teatre dominat pels independentistes, i ja han decidit el resultat”, ha assegurat, "és el procés de 'Juan Palomo, yo me lo guiso y yo me lo como'".

També ha criticat que el president d'ERC, Oriol Junqueras, sigui voluntari i presideixi una mesa de votació, i ha assimilat el 9-N a una mobilització més dels independentistes, "primer la Via Catalana, després una V i ara unes urnes de cartró", ha dit Camacho.

Nova campanya comunicativa

Els populars han aprofitat el 9 de novembre per presentar una nova campanya de comunicació del partit amb el lema 'Bastir ponts'. Així, pel que fa al 10-N, la presidenta del PP català ha convidat Artur Mas al diàleg i a recuperar el “sentit comú”. Ara bé, ha deixat clar que amb el procés participatiu el president de la Generalitat “ha traspassat una línia vermella” i ha advertit que el govern espanyol no farà concessions als independentistes: “El present i el futur de la gran nació, que és Espanya, el decidiran tots els espanyols”, i ha afegit que ara per ara l’executiu de Mariano Rajoy “és la garantia de la unitat i el garant dels drets i les llibertats dels catalans”.

stats