Política 14/02/2017

Santamaría vol recuperar les institucions catalanes "deixant de veure la Generalitat com l'únic interlocutor possible"

"Hi ha molts governs a Catalunya: el de la nació, els municipals i moltes institucions que volen treballar per la centralitat", afirma

Dani Sánchez Ugart
1 min
La vicepresidenta espanyol Soraya Sáenz de Santamaría ha demanat al Govern tornar a la senda constitucional.

MadridLa vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha considerat que la via per "recuperar les institucions catalanes", com va dir el president espanyol, Mariano Rajoy, aquest diumenge, sense recórrer a l'article 155 de la suspensió de l'autonomia és "deixant de veure la Generalitat com l'únic interlocutor possible". En una atenció als mitjans als passadissos del Congrés, Santamaría ha precisat que "hi ha molts governs a Catalunya: el de la nació, els municipals i moltes institucions que volen treballar per la centralitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, el govern espanyol confirma la seva estratègia per canviar d'interlocutors a Catalunya que havia anat insinuant l'executiu, i que passa per incrementar l'agenda de contactes amb altres actors de la societat civil catalana deixant de banda l'executiu. Per això, ha avançat que continuaran les visites a Catalunya de membres de l'executiu central, i ha posat com a exemple la visita del secretari d'Estat per a l'Agenda Digital a la Mobile World Capital. "Nosaltres som una institució important a Catalunya i obrim el nostre marc a parlar amb les administracions que vulguin treballar per l'estabilitat i la moderació".

La vicepresidenta també ha valorat la nova sentència del Tribunal Constitucional que atura cada pas que fa la Generalitat, i es torna a restaurar la legalitat". Santamaría ha considerat que "es demostra que l'obstinació dels polítics independentistes no porta enlloc i que és moment de canviar les dinàmiques i apostar per l'incompliment de la llei".

"El govern treballa per fer complir les lleis i mirar que s'abandoni el model social radical que està imposant la CUP en connivència amb la Generalitat", ha explicat Santamaría.

stats