Política 15/09/2017

Un 60% de les bases dels comuns avalen la crida a votar al referèndum

Catalunya En Comú, com ha avançat l'ARA, no farà campanya per incentivar la participació

Xavi Tedó
1 min
Elisenda Alamany, coordinadora de comunicació i una de les portaveus de Catalunya en Comú, aquest divendres en roda de premsa

BarcelonaLes bases dels comuns, com ha avançat l'ARA avui, han validat la crida a la participació al referèndum defensada per la coordinadora nacional. Amb una participació del 44% i 3.458 vots emesos, un 60% dels inscrits a Catalunya En Comú (CatComú), és a dir, fins a 2.053, ratifiquen la crida a la participació, mentre que gairebé el 40%, 1.404 afiliats, han votat que que no s'ha de participar. "El missatge que ens donen els inscrits és contundent a favor de la participació, però respectarem aquells sectors que no se sentin interpel·lats que existeixen al nostre espai", ha remarcat la portaveu de la confluència, Elisenda Alamany, que ha deixat clar que "el full de ruta no apel·la a la gran majoria del país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant l'onada de repressió i les actuacions lamentables del govern del PP, Alamany ha assegurat que "cridarem a la participació perquè no ens podem doblegar davant l'estratègia de la por que promou el PP", en al·lusió, per exemple, a la citació dels alcaldes que han anunciat que cediran locals municipals per permetre la votació. "Qui s'escuda en els tribunals i en la policia demostra que no té projecte polític", ha denunciat la dirigent dels comuns.

La crida a la participació es fonamentarà "a mobilitzar el 80% que està a favor del dret a decidir", però com també ha avançat l'ARA, no faran campanya per fomentar la participació. "Les nostres cares més visibles ja han mostrat la seva predisposició a votar, i l'Ajuntament de Barcelona ja ha anunciat que cedirà locals per a la votació", ha contestat Alamany, que considera que aquests dos fets ja suposen un impuls per incentivar el vot.

stats