Política 15/09/2017

El cap dels jutges assegura que no ha donat instruccions als tribunals per a l'1-O

Carlos Lesmes afegeix que els magistrats no actuaran d'ofici per impedir la campanya del referèndum

Pau Esparch
1 min
La reunió d'avui de la sala de govern del TSJC amb el president del CGPJ, Carlos Lesmes

BarcelonaEl president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha assegurat que no ha donat instruccions als tribunals de Catalunya en les seves actuacions sobre el referèndum de l'1-O. "Cada jutge resoldrà d'acord amb el seu criteri i no tenint cap altre mandat que la mateixa llei", ha afirmat Lesmes, que ha afegit que els magistrats "espanyols i catalans actuaran amb absoluta independència". Tot i això, ha recordat que els jutges "es deuen a la llei". "Que no se'ns oblidi. No es pot esperar que no compleixin la llei", ha puntualitzat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lesmes ha fet les declaracions aquest divendres des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, on ha mantingut una trobada amb la sala de govern de l'alt tribunal català. De fet, ha destacat que la reunió no ha sigut "per donar instruccions per resoldre casos concrets", sinó que ha servit per tractar "els problemes d'organització". El cap dels jutges també ha avançat que els magistrats no actuaran d'ofici per impedir els actes de campanya de l'1-O. Lesmes ha considerat que aquest tipus de petició pot venir de l'Advocacia de l'Estat o de la fiscalia i que llavors "dependrà de cada jutge", que, valorant la circumstància del cas, "prendrà la decisió que correspongui".

El president del CGPJ ha explicat que en la trobada d'aquest divendres al TSJC no se li ha traslladat que hi hagi una "preocupació" entre els tribunals catalans pel volum de feina que poden suposar les actuacions judicials sobre el referèndum.

stats