Política 20/03/2013

CDC defensa la innocència d'Oriol Pujol i justifica que mantingui l'escó al Parlament

Jordi Turull diu a RAC1 que els càrrecs electes "han de tenir la garantia de no ser condemnats abans d'hora". Lluís Corominas admet a Catalunya Ràdio que seria "injust" que "nosaltres féssim de jutges", i assegura que Pujol continuarà estant present dins el partit

Ara
2 min

BarcelonaJordi Turull, portaveu de CiU al Parlament i a partir d'ara president del grup parlamentari, defensa la decisió que ha pres Oriol Pujol de "delegar" els seus càrrecs arran de la imputació pel cas de les ITV. Turull troba lògic que Pujol continuï de diputat: "Ell fa aquest pas, però la tasca de diputat la pot seguir fent no estant a la primera línia", ha dit en una entrevista a RAC1. Turull creu que els càrrecs electes i els ciutadans en general "han de tenir la garantia de no ser condemnats abans d'hora", i per això justifica que Oriol Pujol no deixi l'acta de diputat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la mateixa línia, Lluís Coromines, vicesecretari general de coordinació institucional, considera que seria "injust" que "nosaltres féssim de jutges", i assegura que CDC no ha apartat Pujol. "Ha sigut ell qui ha pres la seva pròpia decisió", ha dit Corominas, que l'ha emmarcat en la voluntat de Pujol de "no entorpir el procés endegat" per Catalunya. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Coromines −que a partir d'ara farà tàndem amb Josep Rull a la secretaria general de CDC i n'assumirà la tasca institucional− ha defensat la innocència de Pujol i ha dit que la suma de casos "ens ha obligat a fer pedagogia sobre què significa ser imputat". En aquesta línia, Turull ha dit que el moment en què "algú" s'hauria de plantejar si continua o no "és quan s'obre el judici oral, tot i que de vegades durant el judici també es cometen moltes injustícies", ha dit.

Per la seva banda, Turull ha assegurat que Oriol Pujol "té corda per a estona" i s'ha mostrat "convençut" que no arribarà "ni a la vista del judici". En la mateixa línia, Corominas ha assegurat que el fins ara secretari general de CDC continuarà estant present al partit: "L'Oriol hi és. El que fa, senzillament, és un pas enrere en les seves responsabilitats, però amb ànim de tornar quan es demostri la seva innocència".

Turull ha reclamat un acord global de totes les forces polítiques per decidir en quin moment del procés judicial un càrrec electe investigat per corrupció ha d'apartar-se dels càrrecs. Sobre el cas de les ITV, Turull insisteix que en aquests moments el jutge ha vist "indicis" i que investigarà el paper d'Oriol Pujol a la trama, per això creu que la delegació temporal dels càrrecs és una bona decisió.

Guerra bruta de l'Estat

Turull ha denunciat la "guerra bruta" que està fent Madrid contra Catalunya i ha carregat directament contra el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que en la seva compareixença la setmana passada per donar explicacions sobre el polèmic informe policial que assenyalava comptes a Suïssa de la família Pujol i d'Artur Mas, va ser incapaç d'informar sobre l'autoria del document filtrat pel diari 'El Mundo'. Turull ha acusat Fernández Díaz d'"encobrir les clavegueres de l'Estat", i ha assegurat que la guerra bruta "està instal·lada" i "ningú la pot negar".

stats