Política 06/10/2013

Els crítics del PSC demanen a Navarro poder-se presentar a les municipals com a marca blanca

Agrupament Socialista, integrada per la branca crítica catalanista, està capitanejada per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros i l'exconsellera Marina Geli

Acn
2 min

BarcelonaEl corrent intern del PSC Agrupament Socialista, integrat per crítics de la branca catalanista del partit i capitanejat per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i l'exconsellera Marina Geli, vol que el seu nom pugui ser presentat com a marca electoral dels socialistes en les properes municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha pogut saber l'ACN, va ser precisament Ros qui fa setmanes va plantejar en una reunió a Pere Navarro, líder del partit, aquesta manera de poder presentar-se als ajuntaments amb una denominació paral·lela a la clàssica del PSC. Segons Ros, la iniciativa ajudaria a "eixamplar la base socialista". A més, ha avançat que reclamarà a la direcció del PSC començar "a treballar-hi" ja de cara als comicis del 2015.

Els crítics catalanistes volen que en les properes eleccions municipals hi hagi socialistes que es puguin presentar al seu ajuntament sota la marca Agrupament Socialista, en lloc de fer-ho amb les sigles del PSC. Seria una mena de marca blanca dels socialistes que, segons els crítics, ajudaria a poder aglutinar a l'entorn del projecte independents i descontents amb alguna de les tendències del partit.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, coneix la proposta des de fa setmanes, quan des del corrent crític l'hi van fer arribar en una trobada informal. La primera resposta, però, no va ser del tot positiva. Ara, Agrupament Socialista vol que la direcció del partit accepti la seva tesi i permeti començar a forjar llistes que es puguin presentar sota aquest nom el 2015.

En declaracions a l'ACN, Àngel Ros ha volgut donar força a la proposta del corrent intern justificant la necessitat de portar a terme la seva iniciativa. "Agrupament Socialista el que vol és reforçar clarament l'espai socialista del nostre país, i pensem molt directament a contribuir a la implantació del partit de cara a les municipals", ha assegurat, i ha recomanat que el que cal ara al PSC "és intentar agrupar a l'entorn nostre independents progressistes que se sentin vinculats a un projecte com el nostre".

En aquest sentit, Ros ha considerat que "és obligació d'Agrupament Socialista contribuir a atansar tantes persones com puguem al projecte socialista", i per això han decidit demanar a la cúpula del PSC poder utilitzar el nom del seu corrent com a marca blanca de cara als comicis del 2015.

"En el territori, en moltes ocasions, participem en llistes amb persones que són independents, però estan en la mateixa línia que nosaltres. I corrents com Agrupament Socialista ajuden a eixamplar la base de treball i ajuden que el Partit Socialista pugui estar més present a les eleccions municipals", ha argumentat Ros.

Per últim, Ros ha volgut avançar que des del corrent crític intentaran properament "parlar amb el responsable de Política Municipal, Josep Mayoral, pensant ja en un treball important de cara a les eleccions municipals". D'aquesta manera, Ros creu que es podrà incrementar "la generació de confiança en els ciutadans que vulguin confiar en les nostres llistes i fer-ho eixamplant la base, que és fonamental".

stats