Política 30/01/2015

Podem defensa la via escocesa per resoldre el procés de Catalunya

La candidata a secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, considera que el futur de Catalunya no es pot decidir en unes eleccions, sinó en un referèndum

Ara
1 min
Gemma Ubasart, en un moment de l'entrevista amb Antoni Bassas. / RUTH MARIGOT

BarcelonaEl futur de Catalunya s'ha de decidir, segons Podem, a través d'un referèndum i no d'unes eleccions amb caràcter plebiscitari. Així ho ha assegurat la candidata a secretària general de Podem a Catalunya, Gemma Ubasart, en una entrevista a Catalunya Ràdio en la qual ha defensat que la via escocesa ha de ser el model a seguir. "S'ha de fer a través d'un referèndum per democràcia directa", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Ubasart no ha aclarit si Pablo Iglesias estarà immediatament disposat a seure a negociar amb el president de la Generalitat, Artur Mas, una data i una pregunta si guanya les eleccions espanyoles. "S'haurien de veure els tempos, però si està sobre la taula i el poble català vol exercir el seu dret a decidir, l'ha de poder exercir", ha dit.

Ubasart ha insistit que la seva formació defensa el dret a l'autodeterminació i que el seu programa electoral per al 27-S inclourà un punt a favor del dret a decidir, però també un pla de rescat ciutadà, un programa de desenvolupament econòmic i el blindatge dels drets socials.

Per la seva banda, l'eurodiputat Pablo Echenique, que representa també el sector crític a Iglesias de Podem, ha assegurat que des d'Europa es veu el procés sobiranista català d'una manera "molt més objectiva", i ha lamentat que aquesta qüestió s'hagi vist de forma "innecessàriament aspra i agressiva".

stats