Política 19/05/2016

La delegació del govern espanyol autoritza una manifestació neonazi un dia abans de la final de la Copa del Rei

La decisió contrasta amb la prohibició d'exhibir estelades al partit del Barça contra el Sevilla

Acn
1 min
Respondre a la UEFA inundant el camp d’estelades

BarcelonaLa delegació del govern espanyol a Madrid ha autoritzat una manifestació neonazi aquest dissabte al centre de Madrid, un dia abans de la final de la Copa del Rei on ha prohibit l'entrada de banderes independentistes. L'executiu en funcions que presideix Mariano Rajoy no vol que no onegi cap estelada ni cap altre "símbol no constitucional, tal com especifica la llei de l'esport" però sí que permetrà que poques hores abans hi hagi una exhibició d'un grup d'ultradreta als carrers de la capital espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Indignació a Catalunya per la prohibicióEs tracta d'una marxa organitzada pel col·lectiu Hogar Social Madrid amb el lema "Defiende España, defiende tu gente" que sortirà a les sis de la tarda de dissabte de la Plaza España i acabarà a la plaça Dos de Mayo de la capital espanyola.

A la roda de premsa en què va anunciar la prohibició de les estelades, la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, va assegurar que en aquest cas "la capacitat de la Delegació és molt limitada" perquè el dret a manifestació està "molt protegit per la legislació i els jutges". Una actitud que contrasta amb la prohibició d'estelades, que col·lectius d'advocats, entitats, polítics i altres professionals ho consideren un "atac a la llibertat d'expressió".

La delegació també ha autoritzat dues marxes antifeixistes el mateix dissabte, una de les quals preveu reunir prop de 6.000 persones a Atocha i caminar fins la plaça del Sol.

stats