Política 21/04/2015

Prop de 150.000 visites en el primer any de funcionament del web CataloniaVotes

Els països anglosaxons, els més interessats en seguir l’actualitat catalana

Ara
2 min
La postal per celebrar el primer any de la web Catalonia Votes

BarcelonaAvui fa un any que el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) va posar en marxa el web CataloniaVotes.eu amb l’objectiu de posar a l’abast de la comunitat internacional informació en llengua anglesa, alemanya i francesa sobre Catalunya, el dret de votar i la consulta del 9 de novembre. Com que aquesta votació no va ser la definitiva, la pàgina web es manté activa amb la mateixa finalitat fins a les eleccions plebiscitàries del proper 27 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons informa DIPLOCAT en un comunicat, durant el primer any de funcionament, el web ha rebut un total de 148.298 visites per part de 109.025 usuaris, que han consultat 314.077 pàgines. Els dies en què el web ha rebut més visites són l’endemà de començar a funcionar, el 22 d’abril de fa un any; les dates de setembre prèvies i posteriors a la Diada Nacional i la manifestació de la V a Barcelona; i el 9 de novembre, dia de la consulta sobre la independència.

Pel que fa a la procedència dels visitants, segons informa DIPLOCAT, en els últimes mesos s’ha estabilitzat al voltant d’un 78% de foranis i un 22% de catalans. Dels de fora de Catalunya, encapçalen el rànquing els Estats Units (10%), Regne Unit (9%) i França (9%), seguits d’Alemanya (8%) i Espanya (8% - sense comptar-hi Catalunya), i a més distància, Canadà, Irlanda, Rússia, Bèlgica, Suïssa i els Països Baixos.

Durant el primer any, a banda de la informació estàtica, s’han introduït un total de 964 noves entrades al web, sobretot a l’apartat de notícies. El web també inclou una quarantena de vídeos, entre els quals un vídeo promocional que va comptar amb la col·laboració de l’entrenador del Bayern, Pep Guardiola, que ha rebut més de 48.000 visites.

Per celebrar el primer any de funcionament, DIPLOCAT ha editat una postal promocional, obra del dissenyador Jordi Calvís. A partir de Sant Jordi se’n distribuiran 5.000 arreu del món.

stats