Política 03/05/2015

El director de l'Ertzaintza veu possible que a algun membre d'ETA "se li creuïn els cables"

Gervasio Gabirono critica el centralisme policial espanyol i les dificultats que tenen per accedir a la informació de les policies internacionals, igual que fan els Mossos d'Esquadra

Efe
1 min

BilbaoEl director de l'Ertzaintza, Gervasio Gabirondo, considera "perfectament factible" la possibilitat que "a quatre d'ETA se'ls creuïn els cables i demà passat, pel seu compte, facin qualsevol acció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gabirondo, en una entrevista que publica avui 'El Correo', afirma que en la fase en la qual es troba l'organització terrorista ell sent "el mateix risc que pugui haver-hi un atemptat d'ETA que del món islamista".

Respon, no obstant això, amb una negativa quan se li pregunta si hi ha un debat intern sobre una possible tornada a les armes d'algun grupuscle de la banda.

El director de l'Ertzaintza critica les "traves" que considera que el govern central els posa per accedir a dades internacionals sobre terrorisme.

"Ens deixen en un segon pla", lamenta, i ironitza: "Abans deien que érem col·laboradors d'ETA, ara potser som jihadistes".

Gabirondo no considera que les relacions amb el govern central estiguin "pitjor que mai", ja que, segons argumenta, "és una constant en el temps, d'acords i desacords, que moltes vegades no té a veure amb la qüestió policial. En rares ocasions hi ha hagut sintonia", afirma.

stats