Política 02/08/2015

Duran crida el catalanisme a prioritzar el "seny" per damunt de la "rauxa" independentista

"És molt més important no perdre per molts anys que guanyar aparentment i per poc temps", assegura el líder d'Unió

Ara
1 min
Un dels moments del discurs que ha fet el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, a la convenció estratègica programàtica del partit que s'ha fet durant aquest cap de setmana a Caldes de Malavella.

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet aquest diumenge una crida al catalanisme a prioritzar el "seny" per damunt de la "rauxa" independentista. En un apunt al seu blog, Duran ha afirmat que aquests dies el catalanisme moderat "és interpel·lat i cridat a deixar de ser-ho per salvar el desastre d'un aparent projecte construït a partir dels bons sentiments de molts i de la rauxa d'uns quants". "No es pot apel·lar al seny per legitimar la rauxa", ha advertit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha recordat que en altres moments històrics també "s'ha demanat que el seny que cedeixi a favor de la rauxa". I sempre "la rauxa victoriosa ha arraconat el seny i ha deixat desvalgut i orfe el futur del país", ha dit. Per això, Unió "no renunciarà al seny: és molt més important no perdre per molts anys que guanyar aparentment i per poc temps".

S'ha mostrat convençut que el 27-S Unió rebrà el suport de molts catalanistes que "avui no comparteixen pressa ni socis" escollits per Convergència, "ni veuen necessari assumir de cop totes les incerteses de la independència". "És normal que hi hagi gent a la qual li faci por perdre el progrés o l'estabilitat, o malmetre les seves expectatives en un canvi que no veu clar", ha afegit.

stats