Política 19/07/2017

Les entitats proposen un canvi massiu de samarreta a la Diada

Els organitzadors plantegen que en un moment determinat la massa humana es converteixi en un símbol d’un sol color: el groc fluorescent de la samarreta d’aquest any

Núria Orriols
2 min
L’ANC va presentar al juny les samarretes de la Diada d’aquest any.

BarcelonaCom cada any, les entitats sobiranistes escalfen motors per a la mobilització de l’Onze de Setembre que enguany serà a Barcelona, en una concentració al passeig de Gràcia amb Aragó. El pla de la comissió de mobilització de l’ANC és dibuixar un símbol de més -aprofitant la cruïlla de les dues vies- per tal de representar la suma del sobiranisme. Aquesta Diada es vol presentar com la que ha de portar, després de cinc anys, a la “culminació” del Procés. Per escenificar-ho, segons expliquen fonts de les entitats sobiranistes a l’ARA, els organitzadors plantegen que en un moment determinat la massa humana es converteixi en un símbol d’un sol color: el groc fluorescent de la samarreta d’aquest any. És a dir, que a l’inici de la mobilització hi hagi samarretes de diferents colors -es convida la gent a aprofitar les d’altres edicions per “recordar la història dels últims anys”- i que en un moment determinat tothom es canviï progressivament la samarreta per posar-se la d’enguany de l’ANC, que vol ser un homenatge a tots els voluntaris de les entitats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els detalls de la mobilització s’explicaran aquest dijous a la Fundació Tàpies, de la mà del president de l’ANC, Jordi Sànchez; el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, que també donaran el tret de sortida a les inscripcions perquè la gent es pugui apuntar a la mobilització.

Una mobilització “flexible”

Tot i detallar ja els preparatius per a l’11-S, fonts de les entitats remarquen que el contingut de la Diada serà “prou flexible” per adaptar-se a l’estat del Procés. Al voltant d’aquesta data, JxSí i la CUP ja preveuen haver aprovat la llei del referèndum i ara mateix és incerta la resposta de l’Estat. Alhora, també s’engegarà la campanya oficial del referèndum, que ha de començar com a mínim quinze dies abans de l’1 d’octubre. Des de les entitats sobiranistes també s’han preparat tres missatges clau per animar a mobilitzar-se. Fonts del secretariat expliquen que els lemes de la concentració seran la defensa del referèndum com la forma “més explícita d’exercici de democràcia”, l’“empoderament i la sobirania popular” i el sí a la independència l’1-O.

stats