Política 13/10/2015

"No és propi d'un estat de dret manifestar-se als jutjats": 10 coses que s'han dit sobre la querella del 9-N

Ara
1 min
  1. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha criticat les concentracions de suport als imputats argumentant que "no és propi d'un estat de dret fer manifestacions als jutjats".
  2. El TSJC ha assegurat en un comunicat que les protestes davant del Palau de la Justícia són "un atac directe a la independència judicial".
  3. El president del Congrés, Jesús Posada, ha contradit el TSJC i ha negat que la presència de membres del Govern a les concentracions "pressioni la Justícia en absolut".
  4. El líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, ha criticat el "numeret" de les protestes coincidint amb les declaracions dels imputats.
  5. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha acusat el PP "d'amagar-se darrere de la Justícia" però també ha recordat que "el que cal fer és complir la llei".
  6. El portaveu adjunt d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha lamentat la "falta de solidaritat" del PSOE amb els imputats pel 9-N.
  7. El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha admès que la data de la declaració de Mas és una "coincidència lamentable".
  8. La líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha defensat que "els polítics del segle XXI no poden estar per sobre de la llei".
  9. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha defensat que la querella pel 9-N respon a un "procediment absolutament participatiu i de funcionament normal" de la Fiscalia.
  10. El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ha negat que la Justícia estigui polititzada a Catalunya.
stats