Política 19/02/2016

Setze euros en gomina a càrrec de l'Ajuntament: l'alcalde de Saragossa argumenta que treballa "13 hores"

Pedro Santisteve defensa que està "plenament justificat" que carregui al consistori factures en articles de perruqueria, però diu que no té "cap inconvenient" a pagar-s'ho de la seva butxaca

Europa Press
2 min
Pedro Santisteve és l'alcalde de Saragossa / EFE

BarcelonaUn total de 15,90 euros en gomina. És la factura que ha carregat l'alcalde de Saragossa, Pedro Santisteve, a l'Ajuntament. L'argument és que les seves jornades laborals són a vegades de "13 hores", i si en sortir de la feina té programat algun acte, no té temps de passar per casa per arreglar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per estar "presentable" i "decent", Santisteve ha reconegut que al despatx de l'alcaldia hi ha gel, xampú, condicionador i altres articles de perruqueria que, al seu parer, estan "plenament justificats". Ara bé, l'alcalde ha deixat clar que no té "cap inconvenient" a endur-s'ho tot a casa i pagar-s'ho de la seva butxaca. "Si m'he de pagar el paper higiènic com m'he pagat, i el raspall de dents, d'acord, m'ho pago", ha dit.

No és l'única factura polèmica de l'alcalde de Saragossa, que és de Podem. També va carregar una compra al Mercadona de 56,60 euros –un bric de llet semidesnatada i productes típics de Nadal, com torrons i polvorons–. El batlle ha dit que era per als funcionaris de l'Ajuntament que van treballar durant les vacances de Nadal.

A més, va carregar al consistori els bitllets de tren i l'allotjament a l'Hotel Plaza de la Corunya, amb un cost total de 858,40 euros pel viatge a Galícia, on es va reunir amb els "alcaldes del canvi". L'alcalde hi va anar acompanyat del seu cap de gabinet, un membre de l'equip de premsa i un assessor. D'aquell viatge també hi ha la factura dels taxis –127,19 euros– i un dinar en un restaurant. Santisteve ha al·legat que es tractava d'un "viatge institucional".

De fet, ha defensat que des que va arribar a l'Ajuntament ha "estalviat moltes despeses" pròpies del consistori i ho ha exemplificat dient que en les seves visites als alcaldes de Terol i Osca s'ha endut un entrepà per no fer "cap despesa a l'Ajuntament". "No tenim res a amagar, som gent austera i gens malbaratadora", ha afegit, i ha criticat les "cortines de fum" que es llancen contra els anomenats "alcaldes del canvi".

stats