Política 03/09/2015

Margallo: "No estic disposat que m'expropiïn la meva quota catalana"

El ministre considera que el 27-S ha generat "uns danys de difícil reparació i una fragmentació que cal curar com més aviat millor"

Efe
1 min
D'esquerra a dreta, el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo; el ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo; i el director de l'Institut Cervantes, Víctor García de la Concha/ EFE

MadridEl ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha declarat avui que no està disposat que "expropiïn la quota" de Catalunya que li correspon com a espanyol i ha insistit que el millor per a Catalunya és seguir estant a Espanya i Europa. En una acte a l'Institut Cervantes, a Madrid, el ministre, el membre del govern Rajoy que més ha parlat de Catalunya, ha assegurat que davant el 27-S ha generat "uns danys de difícil reparació i una fragmentació que cal curar com més aviat millor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cal soldar les ferides internes i les d'aquella part de la societat catalana que no se sent còmoda amb la resta d'Espanya", diu el ministre, que considera que "cal seure's a la taula sense animositat i sense proposar il·lusions impossibles, perquè és molt difícil discutir un estatut d'una comunitat de veïns amb un senyor que el que vol és calar foc a l'edifici".

El titular d'Exteriors ha remarcat que "tan bons catalans són els que estan per la independència" com els que "creuen que Catalunya ha de seguir a Espanya i a Europa" i ha destacat que "el monopoli del patriotisme és sempre una mala recepta". Segons ell, una Catalunya independent quedaria "autoexclosa de la UE des del minut u" i amb "una situació econòmica patètica" i, per això, ha afegit, si la independència "no és viable", "no es pot proposar com a alternativa".

Per al ministre, és necessari "buscar fórmules de diàleg per tornar a tancar les ferides sentimentals que s'han produït" i parlar d'inversions públiques, de llengua i cultura, i del sistema de finançament.

stats