Política 02/07/2012

Geli, sobre la comissió d'investigació de sanitat: "S'hauria pogut fer el mateix a la comissió de salut"

L'exconsellera denuncia un intent de "desprestigiar la sanitat pública"

Auri Garcia Morera
1 min
Geli rebutja la comissió d'investigació de sanitat

BarcelonaL'exconsellera de Salut Marina Geli ha dit aquest dilluns que la comissió d'investigació de sanitat "ha de servir per destriar el gra de la palla i concretar mecanismes de transparència, però sense donar arguments als que intenten devaluar la sanitat pública". Geli ha defensat que ja existeixen nombrosos mecanismes de control del sistema, molts dels quals introduïts quan ella era consellera, i ha denunciat que hi ha un intent de "desprestigiar la sanitat pública".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exconsellera ha assegurat que "s'hauria pogut fer el mateix a la comissió de salut", però ha afegit que "ara ja és igual" i s'ha mostrat totalment disposada a comparèixer. Sobre els casos de suposades irregularitats, Geli ha assegurat que el seu govern sempre va actuar dins de la legalitat, i ha afegit: "Al sector, jo he passat a la història precisament pels mecanismes de control". La comissió d'investigació sobre sanitat, que tirarà endavant aquesta setmana, va ser sol·licitada pel mateix PSC.

Els socialistes demana imitar el govern basc

Geli ha aprofitat per demanar, en nom del seu partit, que el Govern "imiti el que ha fet el govern basc", amb un decret que farà que tots els empadronats a Euskadi tinguin targeta sanitària i que cap treballador pagui més del 40% del cost dels medicaments. El PSC critica que, a diferència d'Euskadi i Andalusia, Catalunya estigui aplicant el decret sanitari del govern espanyol.

Tot i l'informe del Consell de Garanties Estatutàries que considera inconstitucional i antiestatutari el decret sanitari, el Govern ja ha començat a aplicar-lo i no ha presentat recurs d'inconstitucionalitat, cosa que sí que han fet Euskadi i Andalusia. El PSC considera que la "suposada negociació" amb el govern espanyol amaga un "pacte per no presentar el recurs".

stats