Política 17/04/2013

La ministra d'Ocupació defineix l'èxode de joves per la crisi com a "mobilitat exterior"

El PSOE retreu a l'executiu espanyol "la fuga de cervells" juvenil a causa de la reforma laboral. La ministra Báñez respon que aquesta és una realitat "que no va començar ahir", sinó durant l'últim govern socialista, i recorda que l'estratègia d'ocupació juvenil s'està tramitant com a projecte de llei

Efe
2 min
La ministra de Treball, Fátima Báñez, va dir ahir que fa dos mesos que treballen en el pla.

MadridLa ministra d'Ocupació espanyola, Fátima Báñez, ha admès aquest dimecres al Congrés que "és veritat" que hi ha molts joves que han sortit d'Espanya a la recerca d'oportunitats per la crisi, però ho ha definit com a "mobilitat exterior", perquè hi ha qui busca oportunitats "laborals i formatives", ha argumentat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En resposta a una pregunta de la diputada socialista María González sobre les mesures que ha pres l'executiu espanyol davant la situació dels joves que han de marxar de l'Estat per buscar feina, Báñez ha dit que és una realitat que "no va començar ahir ", ja que 50.000 joves ja van sortir quan governava el PSOE.

El plantejament de "mobilitat", ha argumentat Báñez, "porta a una idea d'intercanvi", ja que, ha explicat, el 2012 hi va haver 17.300 espanyols residents a Europa per la crisi, però també "van venir estrangers a Espanya", ha subratllat. En aquest sentit, ha assenyalat que hi ha 30.000 joves alemanys, 40.000 britànics i 63.000 italians que actualment resideixen arreu de l'Estat. "El que volem és treballar perquè qui vulgui marxar, ho pugui fer, però també perquè el talent que va haver de fugir arran de la crisi torni al més aviat millor", ha dit.

Báñez ha recordat a González que l'estratègia d'ocupació juvenil s'està tramitant com a projecte de llei al Congrés, i li ha demanat que aporti les seves esmenes al text.

La diputada socialista ha respost que espera que el govern de Rajoy aprovi les seves recomanacions, cosa que, segons ha dit, no sol fer, i ha criticat l'executiu espanyol perquè podia haver evitat "l'exili econòmic" de milers de joves.

González ha assenyalat que molts joves han hagut de marxar, en gran mesura, com a conseqüència de la reforma laboral i de les polítiques de retallades del govern espanyol en educació, sanitat o beques, que han provocat una "fuga de cervells".

stats