PARLAMENT DE CATALUNYA
Política 14/05/2013

Els diputats del Parlament estan més grassos que la mitjana dels catalans

Un 80% dels parlamentaris de l'anterior legislatura presentaven un alt índex de risc cardiovascular, enfront del 25,6% de les parlamentàries

Efe
2 min
MAJORIA AMPLIADA  El Parlament va sumar més vots pel dret a decidir que el 23 de gener amb la declaració  de sobirania. El text aprovat, però, és més modest.

BarcelonaEls diputats del Parlament de Catalunya de la passada legislatura tenien percentatges de sobrepès superiors a la mitjana de la població catalana, encara que les diputades mantenien millor la línia i estaven per sota de la mitjana, segons un estudi de la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat (SEEDO). L'estudi conclou que un 79,7% dels parlamentaris autonòmics catalans presentaven un alt índex de risc cardiovascular, enfront del 25,6% de les dones diputades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El doctor Xavier Formiguera va ser l'encarregat de fer l'estudi al Parlament, on va pesar i mesurar la cintura de 66 dels 135 diputats que conformaven la cambra. "Aquest estudi ens va permetre assentar els fonaments per realitzar una investigació de més envergadura que activarem d'aquí a uns mesos per fer un seguiment dels parlamentaris catalans des que arriben a la cambra fins que acabi el seu temps d'elecció", ha explicat en un comunicat el doctor Formiguera. El metge ha afirmat que "només així podrem traçar una radiografia precisa de l'estat dels polítics i saber si compleixen o no les estadístiques actuals de sobrepès i obesitat per assegurar-nos que consciencien amb responsabilitat la població de la necessitat d'adoptar hàbits de vida saludables."

Per dur a terme l'estudi, es va habilitar una sala dins l'edifici seu del parlament català on van realitzar, durant dos dies de ple (23 i 24 de maig de 2012), exàmens antropomètrics als 66 parlamentaris que voluntàriament van voler determinar el seu pes, talla i perímetre de cintura i analitzar la seva composició corporal. A més, es va registrar el sexe, l'edat i la filiació política. Els homes van ser els que van presentar valors de sobrepès i obesitat superiors a la mitjana, mentre que els de les dones van ser inferiors a la mitjana. En obesitat abdominal, un 20% dels homes i un 3,2% de les dones tenien una circumferència de cintura per damunt dels punts de tall establerts per a aquesta variable.

"Confiem que aquesta experiència s'estengui a altres cambres legislatives per conscienciar sobre el greu problema de l'obesitat a Espanya i per poder posar fre al seu creixement, començant per la classe política, que és la que ha d'adoptar conductes exemplars a imitar per la resta de ciutadans", ha dit Formiguera. "Encara que en teoria són persones més sensibilitzades en la lluita contra l'excés de pes, aquest estudi demostra que pateixen els mateixos problemes que la població general. Una tendència que cal canviar, atès que d'ells parteixen les polítiques de lluita contra l'obesitat", ha conclòs l'especialista.

stats