Política 22/11/2014

La primera reacció internacional a la querella: l'ALDE firma una resolució en què dóna suport al 9-N

El grup del Parlament Europeu on s'inclouen els diputats de CDC firma una resolució en què "lamenten" l'actuació de la Fiscalia de l'Estat

Acn
2 min

BarcelonaEls partits agrupats en l'Aliança dels Liberals i Demòcrates europeus (ALDE Party) del Parlament Europeu, on hi ha CDC, han aprovat aquest dissabte per unanimitat una resolució d'urgència en què "lamenten" la querella que la Fiscalia ha presentat pel 9-N. La resolució s'ha aprovat en el marc del congrés que els liberals han celebrat a Lisboa, on han assistit 500 delegats de més de 61 partits d'arreu d'Europa. Aquesta és la primera reacció internacional davant les actuacions del ministeri públic. La resolució fa referència al 9-N i dóna suport a la proposta política del president Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resolució, que s'ha aprovat aquest dissabte al plenari del Congrés del Partit de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates Europeus, fa referència a la gran mobilització ciutadana del 9-N i lamenta que alguns partits espanyols hagin presentat querelles contra el procés i el president català. El text dóna suport a la proposta política del president català, Artur Mas, tot recalcant que a Europa "els drets fonamentals de llibertat d'expressió, llibertat ideològica i el dret a manifestar-se cívicament, no poden ser ni ignorats ni negats".

El dirigent de CDC i vicepresident de l'ALDE Party, Marc Guerrero, s'ha mostrat satisfet per la resolució que s'ha aprovat aquest dissabte perquè "és la primera gran reacció internacional i europea després de la querella de la fiscalia. Guerrero ha subratllat que aquest document dóna "molt suport al president Mas i a la causa catalana" i ha destacat que "també lamenta que aquest conflicte polític es judicialitzi".

La resolució que s'ha signat durant el congrés dels liberals ha comptat amb 498 adhesions i dues abstencions. En aquest sentit, el dirigent de CDC i vicepresident de l'ALDE Party ha assegurat que "cada dia que passa Europa veu més clarament que el futur d'un Estat independent català és la millor solució". A més, ha destacat que "la negativa permanent al diàleg del govern espanyol i les seves clares mancances democràtiques preocupen profundament als governants europeus".

stats