Política 14/01/2012

El mossos afluixen en l'ús del castellà com a arma per pressionar contra les retallades

Els sindicats continuen les mobilitzacions de protesta amb una concentració per escridassar el president del Govern, Artur Mas, a Lloret de Mar

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEls sindicats de Mossos d'Esquadra afluixen en la mesura d'utilitzar l'espanyol com a llengua preferent per dirigir-se als ciutadans. Després de la polèmica desfermada ahir, asseguren que es tracta d'una cosa passada i que era una "mesura més" de protesta que no pretenia ofendre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de SME-CCOO, Antoni Castejón, ha reiterat que es tractava d'una iniciativa per alterar el protocol normal, però que els agents passaven automàticament al català després d'un primer contacte en castellà, per pressionar.

De fet, les centrals tant de CCOO com d'UGT van desautoritzar ahir la mesura impulsada des de les seccions dels Mossos en considerar que era desencertada. El secretari general d'UGT, Josep Maria Álvarez, va titllar-la de "rebequeria" fruit de la pressió que viu el col·lectiu, però va reconèixer que havia estat un error instrumentalitzar la llengua.

Després d'aconseguir ahir reprendre el diàleg amb el Departament d'Interior, que ha accedit a parlar sobre les retallades, agents dels Mossos segueixen amb les accions de protesta anunciades.

Aquest migdia s'han concentrat per rebre amb una escridassada el president de la Generalitat, Artur Mas, a Lloret de Mar, on inaugurarà la Casa de la Cultura.

El portaveu de SPC, David Miquel, ha confirmat que aquesta serà una de les primeres accions que continuaran al llarg de tota la setmana contra les mesures d'austeritat que rebaixen salaris i condicions de treball.

A les 11 hores, tal com estava previst, els agents han desallotjat l'ocupació de la comissaria de plaça Espanya a Barcelona, on es mantenien des d'ahir per pressionar que es reobrissin les negociacions amb Interior.

stats