POLÍTICA
Política 02/02/2011

Pujol no esclareix si votarà a la consulta d'independència del 10-A

El prinicipal escull per a l'expresident de la Generalitat és el dia que s'ha triat per fer la consulta, un mes abans de les municipals. L'expresident es declara "decebut" amb l'actitud "hostil" de l'Espanya a qui diu que els seus governs van ajudar a "fer un salt endavant"

A.castellví / J.nicolás Soler
1 min
L'expresident Jordi Pujol considera que el nacionalisme català ja no pot jugar més la "carta de l'autonomisme" i ja no té arguments per fugir de l'independentisme.

BarcelonaL'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha confessat aquest dimecres al matí que encara no sap si anirà a votar a la consulta independentista organitzada a Barcelona per al proper 10 d'abril. En una entrevista a Catalunya Ràdio Pujol ha dit que encara no ho ha decidit "per una raó molt senzilla", i ha afegit que està "en contra" del dia que s'ha triat per fer la consulta. Pujol ha assegurat que ha fet arribar la seva disconformitat "a qui corresponia" i ha fet en veu alta la reflexió que va traslladar als organitzadors: "Per què ho poseu el 10 d'abril, exactament un mes abans de les eleccions de Barcelona? Què busqueu?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pujol ha assegurat que les opinions que ha expressat els últims dies respecte a la relació entre Catalunya i Espanya mostren la seva "decepció" davant l'actitud "hostil" de "l'opinió pública espanyola i el Partit Popular", i d'un PSOE "que ha perjudicat seriosament" Catalunya. També ha recordat que "CiU i la Generalitat s'havien compromès perquè Espanya fes un salt endavant i consolidés la democràcia" durant la transició i els anys posteriors. A més, ha assegurat que CiU va impedir que Europa intervingués Espanya facilitant l'aprovació de les mesures econòmiques que assegura que dictava Brussel·les.

stats