Política 16/10/2017

El sobiranisme crida a concentrar-se als llocs de treball i a manifestar-se per la Diagonal

Les cassoles sonen amb força a Catalunya des que s'ha dictat presó per a Sànchez i Cuixart

Ara
1 min
Un nombrós grup de ciutadans es van concentrar ahir a les onze de la nit a la plaça Sant Jaume.

BarcelonaNo han passat més que uns minuts des que la jutge ha decretat presó incondicional per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart fins i les cassoles han començat a sonar amb força a moltes ciutats de Catalunya. El sobiranisme ha mostrat ràpidament la indignació davant del que considera una decisió desproporcionada. Ahir a la nit desenes de persones es van concentrar espontàniament a la plaça Sant Jaume i a la plaça del Vi de Girona per manifestar-se contra els empresonaments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dimarts es tornarà a fer una crida perquè la ciutadania surti al carrer. S'han convocat dues concentracions principals, una aturada a les 12.00 h davant dels centres de treball i una manifestació que tindrà lloc a Barcelona. La convocatòria, que inicialment demanava concentra-se davant la Delegació del govern espanyol, s'ha canviat a última hora per una marxa d'espelmes que sortirà a les 20.00 h de la confluència del passeig de Gràcia amb la Diagonal i que avançarà fins a la plaça Francesc Macià.

La cassolada estava prevista per a les 22.00 h, però molts ciutadans han sortit abans als balcons per mostrar el rebuig a la decisió de la jutge, que instrueix el cas per sedició contra els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural.

Diverses entitats han començat a sumar-se a les concentracions previstes per a aquest dimarts. Ho ha fet Universitats per la República i també Escoles Obertes, la plataforma que va coordinar la defensa dels col·legis electorals l'1 d'octubre. ERC, PDECat, CUP, MES, Demòcrates i els comuns s'han sumat a les concentracions de protesta contra una decisió que consideren "desproporcionada".

stats