Efímers 02/08/2015

La filla adoptiva d’Angelina Jolie vol viure amb la mare biològica

Coordina: Joan Callarissa
4 min
L

Un terratrèmol sacseja la llar d’Angelina Jolie i Brad Pitt. Segons el diari nord-americà The National Enquirer, la filla adoptiva del matrimoni, Zahara Jolie-Pitt, vol tornar al seu país d’origen. La revista assegura que la nena, de deu anys, no se sent còmoda amb la família i ha demanat als pares que la deixin marxar a viure a Etiòpia amb la seva mare biològica. Però el malson a casa dels Jolie-Pitt no s’acaba aquí. La capçalera també assegura que l’adopció de Zahara, quan tenia sis mesos, va ser il·legal i afirma que la mare biològica ha amenaçat la parella d’actors d’endur-se la nena a l’Àfrica. “La versió oficial diu que la mare de Zahara va morir de sida, de manera que la nena era òrfena. Anys després s’ha demostrat que la progenitora era viva i que la família va donar la filla en adopció perquè no se’n podia fer càrrec”, detalla el diari. Zahara és la més petita dels tres fills adoptats per Jolie -i posteriorment també per Pitt-. El gran, Maddox, és de Cambodja i dimecres farà catorze anys, i el segon, Pax, és vietnamita i en té onze. A més, la parella té tres fills biològics: Shiloh, de nou anys, i els bessons Knox i Vivienne, de set.

Segons una font pròxima al matrimoni citada per The National Enquirer, Angelina Jolie “està devastada” per la situació. El conflicte, però, l’ha agafat fora de casa, ja que aquests dies és a Birmània, on l’ha rebut el Parlament com a ambaixadora de bona voluntat de l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). Jolie, que sempre s’ha mostrat molt crítica davant el tractament de les autoritats birmanes a la minoria rohingya, es reunirà amb alts càrrecs del país per parlar d’aquesta qüestió i també visitarà campaments de refugiats a l’oest del país. De fet, el vessant solidari de Jolie l’ha convertit en una de les estrelles de Hollywood més reconegudes per la seva tasca humanitària. Tot i això, ara els focus se centren en com gestionarà la petició de la seva filla Zahara.

Enfrontament familiar al funeral de Bobbi Kristina

La filla de Whitney Houston, Bobbi Kristina Brown, serà enterrada avui en un cementiri de l’estat nord-americà de Nova Jersey, al costat de la seva mare. Dissabte, però, ja es va oficiar un funeral en memòria de la noia, que va morir diumenge passat, als 22 anys, després d’haver estat sis mesos en coma, des que al gener va aparèixer inconscient dins de la banyera de casa seva.

Però la cerimònia va servir, sobretot, per evidenciar les tensions existents entre els parents de Houston i els del seu exmarit i pare de la difunta, Bobby Brown, un enfrontament que ve de lluny -fins i tot abans que la parella es divorciés, el 2007- i que semblava que s’havia refredat durant les últimes setmanes, arran de la situació límit en què es trobava la noia. Abans que s’acabés l’acte, la germana del pare de Bobbi Kristina, Leolah Brown, va increpar Pat Houston, cunyada de la cantant i apoderada de la seva herència, quan aquesta va prendre la paraula, i va ser convidada a abandonar l’església. “Li he dit que la Whitney la perseguirà des de la tomba”, va explicar Brown als periodistes que esperaven a l’exterior del temple, i va afegir que la batalla entre les dues famílies “tot just acaba de començar”.

L’altre focus de polèmica es va centrar en el nòvio de Bobbi Kristina, Nick Gordon, a qui la família de la noia responsabilitza de la seva mort. Segons el portal ET Online, Gordon va demanar per carta a Bobby Brown que li permetés anar al funeral, però la petició li va ser denegada i finalment el jove no s’hi va presentar.

L’Ocaña es tira de cap a l’estiu

No podia ser que a un local amb l’ànima de l’Ocaña no li bullís la sang més del normal amb l’arribada de l’estiu. Ubicat sota els porxos de la plaça Reial de Barcelona, aquest espai ha instaurat per al juliol i l’agost dues festes que tenen molt a veure amb l’esperit transgressor i multicultural d’aquest pub-restaurant que homenatja a cada racó l’artista José Pérez Ocaña, que va passar bona part de la seva vida en aquesta cèntrica plaça de Ciutat Vella.

Per als diumenges a l’Ocaña han creat l’After Sun Party, que “converteix la terrassa del local en un petit oasi urbà”, segons l’establiment. Una festa en la qual “els més atrevits” és millor que portin banyador per “resistir” la guerra d’aigua en què s’acabaran trobant immersos tots els assistents amb les pistoles d’aigua que proveeix el mateix bar (3). Tot i això, si algú aconsegueix escapar de l’aigua, pot degustar els plats del restaurant DF, un mexicà ubicat dins del local que serveix mangobiche de reig amb olives i alfàbrega, cebiche amb pop i cansalada, baies del bosc amb iogurt i xili o micheladas de pisco sour.

Els dijous, en canvi, la proposta és més relaxada. Almenys, d’entrada. La festa Made in China transforma a partir de les 21 hores l’espai Apotheke en un bordell xinès. Ple de llums vermells, quimonos i projeccions de fotografies, la zona que l’enorme local de l’Ocaña destina a la cocteleria pretén traslladar els visitants “als llocs més emblemàtics i singulars de la Xina”. I mentre tot això passa al voltant dels clients, “el complement indispensable”, asseguren des del local, és la selecció de còctels creats per Mario Greenfield, que combinen gustos d’aquí amb altres de més propis del gegant asiàtic.

stats