NOUS FORMATS
Mèdia 06/12/2012

Francesc Mauri estrena un programa de ràdio 'online'

La meteorologia, en el sentit més ampli, és el leitmotiv de Meteo Mauri, el nou programa de Catalunya Ràdio. L'espai té una particularitat: és el primer que s'emet només per internet.

àlex Gutiérrez M.
2 min
El programa que presenta Francesc Mauri centra tots els continguts en Catalunya, de manera que proposa una manera de conèixer el país, en aquest cas des de la meteorologia divulgativa.

BARCELONAEl temps i tots els seus barris perifèrics. Aquesta és la premissa de Meteo Mauri , un programa nou de Catalunya Ràdio que té una particularitat: és el primer d'una emissora generalista que només s'emet per internet. Cada dijous, a partir de les set del vespre, la pàgina web de l'emissora -i l'aplicació de smartphone - penja el capítol de la setmana, convenientment esquarterat en diferents seccions: cadascuna dura entre 8 i 12 minuts i inclou un concurs. El programa es pot sentir en directe i en podcast.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Després de la seva estrena, dijous, avui l'espai entrevista un expert en tornados que va estudiar els registrats al Prat fa uns anys. En l'apartat dedicat a la terra s'explica el camí que fa l'oli des de l'olivera fins al setrill. Per a pròxims programes hi ha previst parlar amb un pilot de la companyia Vueling perquè expliqui com afecta el temps a la navegació. I també es convidarà un meteoròleg quebequès que es va instal·lar a Catalunya dos anys -li van bastar per aprendre català- i que treballa al Canadà, on s'ha especialitzat en meteorologia de les muntanyes Rocalloses.

El programa tindrà la clàssica secció del temps a la carta, però els seus responsables volen que sigui només un afegitó, perquè el nucli del programa és la divulgació. "Ens adrecem a un públic variat perquè cada secció té uns seguidors específics. Sí que hi ha, però, un denominador comú, que és la natura, el medi ambient i tot el que envolta aquestes activitats, la qual cosa inclou l'oci, la taula, el vi, la neu i les escapades", explica Mauri.

El programa neix amb la vocació d'arrelar a les xarxes, que, de fet, han portat un augment en l'interès per aquesta disciplina. "Internet ens acosta imatges impactants i espectaculars a cada moment, des de qualsevol racó del món i instantàniament. Això ha fet que imatges relacionades amb el temps hagin cobrat interès no només per als aficionats", raona el meteoròleg.

Meteo Mauri permetrà conèixer una afició potser no gaire coneguda del seu presentador: "Malgrat la meva primor, gaudeixo molt del bon menjar i del bon beure. A taula m'agrada la bona teca, tant si és de mercat i tradicional com elaborada i sofisticada".

L'espai fa proselitisme, a més, dels productes i els fogons catalans. En el cas del vi, se centra en les dotze denominacions d'origen que té el país. Les escapades també es plantegen com una via per conèixer Catalunya.

stats