MITJANS LOCALS
Mèdia 15/01/2013

TV Cardedeu, la degana de Catalunya, en situació límit

A.c.r.
2 min
L'equip tècnic i de realització de Televisió de Cardedeu, el canal més antic de Catalunya.

BARCELONA.Televisió de Cardedeu va emetre ahir per última vegada l'informatiu setmanal que oferia des de fa 32 anys. Aquest fet evidencia la complicada situació econòmica que viu el canal de televisió més antic de Catalunya i, de fet, el primer que es va crear a l'Estat al marge de Televisió Espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La progressiva reducció de les aportacions de l'Ajuntament i l'impagament de les subvencions de la Generalitat els dos últims anys han obligat a prescindir de la directora, l'única persona que tenia en nòmina la televisió -la resta de treballadors hi col·laboren voluntàriament-. "Hem arribat a un punt que no tenim prou ingressos per mantenir un sou, i això ens obliga a deixar de fer coses", ha explicat a l'ARA Manel Calbet, el president de l'entitat que gestiona el canal, que és comunitari i pertany als socis que el financen amb el pagament de quotes.

De moment, Calbet no vol parlar d'un possible tancament, tot i que admet que l'amenaça és evident: "Veiem que hi ha un perill. No volem tirar la tovallola, però tenim por que les coses es compliquin més. Estem en una situació límit", lamenta.

En un comunicat que van rebre ahir tots els socis de la televisió, l'entitat que la gestiona lamenta haver de reduir la cobertura de les activitats organitzades per les entitats locals. "Es farà tot el que es pugui -diu Calbet-, però és important no somiar truites". Per suplir la baixa de l'informatiu, TV Cardedeu recuperarà un dels seus espais històrics, Borregos i carquinyolis , a través del qual farà un seguiment de l'actualitat local.

Per la seva banda, l'Ajuntament va emetre ahir un comunicat en què es mostrava "preocupat" per la continuïtat de la televisió i lamentava no poder aportar els fons necessaris per garantir-la. Amb tot, el consistori assegurava que "ja està treballant en la recerca de noves fórmules de finançament, amb la ferma voluntat de no deixar perdre el canal", i animava els ciutadans a contribuir a augmentar els seus ingressos a través de les quotes de socis.

stats