Mèdia 15/08/2012

Un videojoc nord-americà permet jugar a ser etarra

L'última versió del shooterCounter Strike situa terroristes d'inspiració etarra al costat d'anarquistes, atracadors i pirates. El joc, que ja han demanat que es retiri, permet lluitar a través d'internet.

Joan Callarissa
2 min
L'empresa Valve afegeix la banda armada Separatists al seu joc estrella. Els membres d'aquesta banda tenen com a indumentària txapeles i passamuntanyes blancs.

BARCELONA.La nova versió del videojoc Counter Strike permet als usuaris posar-se a la pell d'un terrorista que porta una indumentària molt similar a la d'ETA. El joc, desenvolupat per la companyia nord-americana Valve, enfronta cossos de policia d'arreu del món amb bandes armades dels seus respectius països.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El jugador pot escollir si vol lluitar com a terrorista o com a agent antiterrorista. Entre les forces policials hi ha, entre d'altres, l'FBI o els SWAT (unitats especialitzades en intervencions de gran perill dels EUA). Entre els grups armats no oficials, segons un avanç publicat a YouTube, hi ha els Anarchists, els Balkans, els Elite Crew ("fonamentalistes del Pròxim Orient"), els Phoenix Conexion ("un grup terrorista de l'Europa de l'Est fundat després de la desintegració de l'URSS"), els Pirates ("terroristes d'origen africà"), els Professional ("lladres amb vestits clàssics") i els Separatists ("coneguts com a ETA", "si ens fixem en la seva aparença").

L'empresa no esmenta ETA

Tot i que hi ha clares coincidències entre la indumentària que fan servir aquests personatges del joc i la d'ETA, l'empresa no els relaciona en cap cas al grup armat basc. Els blogs que parlen del joc, en canvi, l'hi associen directament. En un dels més rellevants, Counter Strike Wiki, s'explicita que l'origen dels terroristes és el País Basc. Els trets més identificatius d'aquests personatges gràfics són les txapeles i els passamuntanyes blancs.

A banda de la incorporació dels terroristes "separatistes", la nova edició del Counter Strike allarga el nom del joc amb Global Offensive , i presenta el terrorisme com un problema geopolític comú arreu del planeta. A més, també amplia les possibles missions a destins de tot el món, segons el blog oficial del joc.

Fins a la presentació d'aquesta nova entrega, que surt a la venda dimarts que ve, 21 d'agost, l'última versió era la del 2008: Counter Strike Online . La versió permetia als seus usuaris lluitar entre ells a través d'internet, una modalitat del joc que ha tingut un gran èxit.

Counter Strike és un joc de tipus shooter . És a dir, mostra els escenaris com si els veiés el lluitador amb els seus ulls, cosa que fa que les baralles semblin més cos a cos. A YouTube ja es poden contemplar diversos avançaments de la nova entrega, que encara està en desenvolupament. Basat en un joc del 1999, Counter Strike estarà disponible per a ordinadors i per a les consoles Xbox 360 i PlayStation 3.

stats