REIAL MADRID
Esports Futbol 20/05/2013

Els tres anys de Mourinho al Madrid, en 25 frases per al record

El tècnic portuguès deixa un grapat de polèmiques declaracions

P. F.
7 min
Mou: "Hi ha coses que poden estar a punt de passar i que ningú s'imagina"

BarcelonaJosé Mourinho va arribar al Reial Madrid el juny del 2010. En les tres temporades que ha dirigit el conjunt blanc, el tècnic portuguès ha deixat un grapat de declaracions que quedaran per sempre en el record de tothom. Aquest dilluns, el president blanc, Florentino Pérez, ha confirmat que Mourinho deixarà el club a final de temporada.

A continuació, fem un recull de les millors frases de Mourinho des que va arribar al Madrid.

P { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); }P.western { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: "Arial Unicode MS",sans-serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: "Arial Unicode MS",sans-serif; font-size: 12pt; }A:link { }

Contra els seus jugadors

"¿Qui és Pedro León? No és Maradona, ni Zidane, ni Di Stéfano. ¿Per què em pregunteu el motiu pel qual no està convocat? Fa dos mesos estava al Getafe", va comentar en la roda de premsa prèvia al partit contra l'Auxerre, després que li preguntessin per què no havia convocat Pedro León. (28/09/10)

"Si vas a caçar amb un bon gos, caces molt. Però si no hi ha gos, no hi ha més remei que fer servir un gat, però tot i així encara caces igual", el portuguès va comparar així Higuaín (gos), davanter lesionat, amb Benzema (gat), el seu recanvi en l'onze titular. (11/12/10)

"Ara mateix no tinc equip. He canviat dos jugadors, però si hagués pogut n'hauria canviat set", va dir en roda de premsa després de perdre 1-0 davant el Sevilla. (15/09/12)

"La meva relació amb la meva dona és millor que amb Sergio Ramos", va contestar irònicament a la pregunta sobre la possible mala relació que té amb el central andalús. (03/10/12)

"El problema de Pepe és la seva frustració. S'ha vist atropellat per un nen de 19 anys”. “Juga Diego López perquè m'agrada més que Casillas, és així de simple", aquest dimarts ho va dir en roda de premsa, en atacar Pepe després que el central portuguès va demanar més respecte per a Casillas. La segona frase la va dir per tancar el debat de la suplència de Casillas. (07/05/13)

En els darreros mesos, s'ha fet oficial el divorci entre Casillas i Mourinho. Fa un parell d'anys, però, el tècnic portuguès reclamava que el porter blanc es mereixia guanyar la pilota d'or perquè 'era el millor'.

Contra dirigents del club blanc

“El meu equip mereix ser defensat dels errors arbitrals, no ho haig de fer sempre jo. Estic una mica cansat que em donin una llista d'errors greus de l'àrbitre i volen que sigui jo el que ataqui l'àrbitre i defensi el meu equip. […] Òbviament, haig de demanar una reunió urgent amb el president”, va sortir amb un paper amb 13 errades arbitrals a la roda de premsa després d'haver guanyat 1-0 el Sevilla. (19/12/10)

“Ja sóc grandet per rebre encàrrecs de la premsa. No m'arriben. L'equip el faig jo i les decisions són meves”, va assenyalar després de l'empat del Madrid a Almeria, en referència a unes paraules de Valdano, que havia declarat als mitjans que ''el 9 del Madrid era a la banqueta'' pocs dies abans. (19/01/11)

Contra altres entrenadors

"Em veus els ulls? Fa una setmana que no dormo", així va contestar a les declaracions que havia fet Johan Cruyff, en assegurar que mai entrenaria el mateix equip que ell. (22/10/10)

"La diferència amb Pellegrini és que si a mi el Madrid em fa fora, jo no me'n vaig a entrenar el Màlaga", va contestar després que el comparessin amb Pellegrini. (02/03/11)

"Per mi és més important que jugui Jesé Rodríguez, que el Castilla quedi quart, cinquè o sisè", va dir el portuguès criticant l'entrenador del filial, Alberto Toril, per mirar més pels seus que pels del club blanc. (02/11/12)

Contra la premsa

ts el director de l'As? Aleshores no haig de respondre, perquè, segons la vostra filosofia, si vosaltres no parleu amb el meu segon, jo només parlo amb els vostres directors", va dir als periodistes després que van plantar Karanka en la roda de premsa del dia anterior, ja que consideraven una falta de respecte que sortís el segon entrenador i no el primer. (17/04/11)

"Si La Roja té una picabaralla, està bé; si ho fa el Reial Madrid, som uns malvats", va dir després que en l'Espanya-Xile la selecció va protagonitzar una picabaralla contra l'equip rival i la premsa va elogiar el companyerisme dels jugadors, mentre que, segons el portuguès, al Madrid se l'ataca quan fa el mateix. (20/09/11)

"Com més conec el Reial Madrid, més em sembla que hi ha madridistes disfressats" va dir Mourinho aquesta temporada quan els resultats no acompanyaven i les crítiques començaven a aparèixer. (16/10/12)

"Tinc unes paraules seves de fa uns anys en què deia: 'No accepto titulars per decret'; 'el palmarès no pot fer alinacions'; 'no es pot fer titular a un jugador pel seu estatus', etc", això va dir al periodista d'Onda Cero, Fernando Burgos, després que va suggerir que el Madrid estava rebent més gols des que no jugava Iker Casillas. (02/04/13).

"Jo no poso els vostres nens estimats”, “18 entrenadors en 21 anys cinc semifinals de Champions, el dolent de Mourinho tres anys, tres semifinals de la Champions", la primera frase la va dir sobre l'etern debat de la suplència de Casillas. La segona, per treure pit després de les tres temporades que fa que és a l'equip blanc (03/05/13).

Contra el Barça

"Si al Barça li regalen els partits, ho tindrem molt més difícil per guanyar la Lliga", va dir després que l'Sporting alineés diversos suplents davant el Barça al Camp Nou. (24/09/10)

"Benzema no està marcant gols, però no és l'únic. Hi ha algun jugador que va costar 45 milions d'euros que tampoc marca gols i ningú diu res", va comentar en al·lusió a la sequera golejadora de Villa a principis de temporada. (29/10/10)

"Hi ha entrenadors que poden simular agressions i no els passa res. Jo no puc fer-ho perquè em sancionarien"

"Alguns equips tenen la vida més fàcil. Sembla que escullen quan volen jugar"

"Hem entrat en un nou grup d'entrenadors, on només, de moment, hi ha Pep, que critiquen l'encert arbitral", va dir això després que Guardiola lamentés que per ben poc s'hauria anul·lat el gol que va marcar Pedro en la final de la Copa del Rei del 2011, que els blaugranes van perdre contra els blancs 1-0. (26/04/11)

"Per què? Ovrebo, De Bleeckere, Busacca, Frisk, Stark, per què? En cada semifinal passa el mateix. Estem parlant d'un equip, el Barça, absolutament fantàstic, però per què no va poder anar a la final el Chelsea fa dos anys? Per què l'Inter es va salvar fent el veritable miracle d'aguantar amb deu tant de temps? Per què té aquest poder amb els àrbitres? Per què? Per què?”. “No sé si és pel poder de Villar en la UEFA o per portar Unicef a la samarreta. No ho entenc”. “Guardiola ha guanyat una Champions que a mi em faria vergonya", aquesta va ser la famosa roda de premsa després de l'anada de les semifinals de la Champions en què el Barça va guanyar 0-2, i van expulsar Pepe amb vermella directa. (27/04/11)

"Sobre ‘Pito’ Vilanova o com es digui no n'he d'amagar res, les càmeres ho han vist tot", va dir en la roda de premsa després de perdre la final de la Supercopa d'Espanya al Camp Nou. En els instants finals d'aquell partit, és va produir una baralla entre els jugadors de Barça i Madrid en la qual Mourinho va posar el dit a l'ull de Tito Vilanova. (18/08/11)

"Els cinquanta gols de Messi no han servit per a res. Igual que els quaranta de Ronaldo de l'any passat", va dir el portuguès després de l'estratosfèrica xifra de gols que va aconseguir Messi en Lliga la temporada 2011/12. (16/05/12)

Enaltint la seva figura

P { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); }P.western { font-family: "Times New Roman",serif; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: "Arial Unicode MS",sans-serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: "Arial Unicode MS",sans-serif; font-size: 12pt; }A:link { } Per acabar, una frase que va dir en el seu primer any al Reial Madrid, però que resumeix molt bé el caràcter i l'ego del portuguès:

"Si m'haig de posar una nota, em poso un onze sobre deu"

stats