DIARI DE CAMPANYA DE BARCELONA EN COMÚ
Política 21/05/2015

Bin Laden entra en campanya

Ada Colau ironitza a les xarxes socials sobre un article de 'La Vanguardia' que cita en un mateix paràgraf la candidata de Barcelona en Comú i el difunt líder d'Al-Qaida

Joan Serra
2 min
Ada Colau, en el míting d'aquest dimecres a la plaça de Catalunya. / PERE VIRGILI

BarcelonaMentre Ada Colau omplia aquest dijous la plaça de Catalunya en el seu míting central –acte que servia d'homenatge al 15-M–, el govern dels Estats Units desclassificava un centenar de documents d’Ossama bin Laden que presenten una radiografia de les creences i opinions del líder de la xarxa terrorista Al-Qaida. Els documents –cartes, llibres, informes i altres materials– van ser recuperats durant la incursió nord-americana al Pakistan per matar Bin Laden. Entre els llibres de la biblioteca personal del difunt líder d'Al-Qaida –segons el material fet públic per Washington– hi ha obres de Noam Chomsky. Aquest detall no ha passat inadvertit a 'La Vanguardia', que en la informació que publica aquest dijous –firmada pel seu corresponsal Jordi Barbeta– recorda que el filòsof i lingüista nord-americà ha firmat el manifest de suport a la candidatura de Barcelona en Comú. Així, en un mateix paràgraf apareixen el nom de Bin Laden i Colau. El manifest compta amb el suport de 300 personalitats nacionals i internacionals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'article ha incendiat les xarxes, fins al punt que el concepte 'Bin Laden' ja és el segon 'trending topic' a l'Estat. Entre l'allau de missatges a Twitter destaca el de la mateixa Colau, que ha ironitzat sobre la informació. "Molts ho havien intentat, però només 'La Vanguardia' m'ha enganxat: Bin Laden!"

Els col·laboradors de la candidata de Barcelona en Comú també s'han fet ressò de la reflexió de l'activista, així com d'altres comentaris que avui han fet befa d'aquesta 'connexió' entre Bin Laden i Colau. El 'showman' Berto Romero també ha utilitzat la ironia per descriure la informació del diari del Grupo Godó.

Els llibres de Chomsky, doctor honoris causa per diverses universitats d'arreu del món i exarticulista de 'The New York Times' –reflexions que també ha publicat l'ARA gràcies al conveni que manté aquest diari amb la capçalera nord-americana–, no són els únics que alimentaven la biblioteca de Bin Laden. També hi figuraven obres del periodista Bob Woodward. En concret, el títol 'Les guerres d'Obama', que aprofundeix en la decisió de l'administració d'Obama d'intervenir militarment a l'Afganistan.

stats