Política 15/07/2014

Sánchez ja qüestiona que es facin primàries al novembre

i
Joan Rusiñol
2 min

MadridHavien passat ben poques hores des de la seva victòria a les urnes quan el futur secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, escenificava el pacte de ferro amb la presidenta andalusa, Susana Díaz. El vot en aquella comunitat es va decantar diumenge massivament a favor seu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dos dirigents es van reunir ahir al migdia a la seu central del partit, a Madrid. Sánchez va sortir fora, al carrer Ferraz, per rebre Díaz i permetre que les càmeres gravessin el moment. Per compensar-ho, a la tarda es va veure amb el president asturià, Javier Fernández, pròxim a Alfredo Pérez Rubalcaba. Amb els altres líders autonòmics hi va conversar per telèfon.

A primera hora del matí ja havia deixat clar que la seva gestió no vol incomodar la federació més nombrosa. En diverses entrevistes radiofòniques va qüestionar que les primàries per elegir el candidat a la presidència del govern espanyol s’hagin de fer al novembre, com estava acordat. Va reivindicar “l’autonomia” del seu equip per poder “ordenar el calendari”. Va pronosticar una tardor complicada: de ben segur, la consulta del 9-N serà un dels elements que posarà sobre la taula per intentar que el comitè federal del PSOE ajorni la votació, oberta a tota la ciutadania. El PP ja va subratllar ahir les vacil·lacions de Sánchez durant la campanya respecte a si Catalunya és una nació o no.

Andalusia marca el pas

La direcció de Díaz avala que es faci marxa enrere i va avisar que la prioritat han de ser les municipals i autonòmiques del 2015. El socialisme andalús vol estabilitat per planificar un eventual avançament dels comicis. Cal veure si ara Carme Chacón accepta aquesta decisió. El seu entorn, enfrontat a Eduardo Madina, va optar en bona mesura per Sánchez. El diputat basc, de moment, mantindrà l’escó al Congrés.

stats