Efímers 13/06/2014

Una ‘rave’ sense alcohol abans d’anar a treballar

La festa Morning Gloryville arriba a Barcelona després d’arrasar a Londres

Marc Toro
3 min
“BON ROTLLO” 
 01. Detall a les parades de venda d’esmorzar. 02. A la festa hi ha animadors per motivar el públic. 03. Es busca que els participants s’expressin de manera “saludable”. 04. Els assistents poden fer ioga o rebre un massatge.

BarcelonaMúsica electrònica a tot volum, prop de 150 persones disfressades a la pista de ball, una classe de ioga, un taller de massatges i paradetes per comprar esmorzar. Tot això en una mateixa sala i un dijous al matí, entre les 6.30 i les 10.30 hores. Una combinació explosiva que ahir es va poder veure -i viure- a la Farinera del Clot. Es tracta de la primera Morning Gloryville celebrada a Barcelona, una “rave sense alcohol” dirigida especialment a totes aquelles persones que volen començar el dia amb energia abans d’anar a treballar. La iniciativa arriba a la capital catalana després de presentar-se fa quatre setmanes a Nova York, tot i que va néixer el maig del 2013 a Londres, on s’ha consolidat com un esdeveniment de gran èxit (800 persones per festa) i repercussió mediàtica.

Charo Díaz, una de les impulsores de la festa a Barcelona, explica quin és l’objectiu principal: “Volem connectar les persones i oferir una nova manera de començar la jornada laboral”. És el cas del Jorge, un dissenyador de 38 anys que va participar en la rave amb una indumentària llampant, ulleres de sol cridaneres i una cinta d’esport al cap. “Després em poso l’americana i me’n vaig a la feina, que tinc una presentació a les onze”, admetia esbufegant de tant ballar. Com la majoria dels assistents, el Jorge va assabentar-se de l’estrena de l’esdevenimenta través de les xarxes socials, i considera que es tracta d’una activitat tan sana com el gimnàs, però menys avorrida i més social. “El fet que no sigui una activitat autònoma et permet relacionar-te amb altres persones i fer un intercanvi d’energies positives”, explica Laura Martín, consultora de recursos humans.

Martín celebra l’aparició d’iniciatives com aquesta perquè no només li serveixen al treballador per desconnectar de la feina, sinó que també li fan “guanyar productivitat”. I comenta que es tracta de necessitats bàsiques per evitar el “desgast” dels professionals, sotmesos a un volum de feina creixent a causa de la crisi i les retallades de personal a les empreses.

Una filosofia de vida

Més enllà de la preparació per a una jornada laboral més satisfactòria, aquest tipus de celebració busca la relació entre els assistents “de manera lúcida i sense filtres”, segons explica una altra de les responsables de la festa, Francesca Virga. “Serveix per demostrar que no necessitem drogues ni alcohol per divertir-nos. Aquí no hi ha drogues, la gent va drogada de la il·lusió que porta a sobre”, afegia el Jordi, un músic de 30 anys que ballava en rotllana amb el seu grup de ioga.

De fet, el concepte de les Morning Gloryville parteix de la braver science ( b de breakfast, esmorzar en anglès), tota una filosofia de vida que considera que la persona que assisteixi a aquest tipus de festes se sentirà més feliç i generarà un bon ambient entre les persones del seu entorn. “És un moviment creixent, una nova manera de fer”, explica Charo Díaz, que deixa clar que això serveix tant per als joves com per als nens i els adults. Malgrat que la mitjana d’edat del públic rondava ahir els 30 anys, els organitzadors esperen que ben aviat s’hi apuntin famílies senceres, com passa a Londres. Això sí, a excepció d’alguns casos comptats, la major part dels assistents eren de Barcelona.

Un futur incert

Després d’una estrena que considera un èxit, Díaz explica que la intenció és repetir aquesta rave un cop al mes: la pròxima es preveu que sigui el dia 9 de juliol. La seva consolidació s’emmiralla en el precedent dels afterwork, les reunions entre companys de feina per prendre una copa i desconnectar de la jornada laboral. Un fenomen mundial amb uns objectius semblants als de Morning Gloryville i cada cop més estès entre els treballadors catalans.

En tot cas, caldrà esperar a veure com funciona el boca-orella a partir d’ara. De moment, la valoració dels que ho han provat és positiva, tot i que hi ha algunes crítiques pel preu de l’entrada, entre els 10 euros i els 17 en funció del moment de compra. “Potser és una mica car, ja que no inclou l’esmorzar”, deia la Rocío, una agent de viatges de 36 anys. Una opinió que compartia la Noelia, de 32 anys i consultora, que considera que el preu és excessiu per a “una activitat que pots fer a casa sense haver d’anar a una festa”.

Des de l’organització es defensen explicant que, més enllà de la inversió inicial, amb les entrades se subvenciona gran part de l’esdeveniment: “Habitualment el 80% de la recaptació prové de l’alcohol i aquí no n’hi ha”. Sigui com sigui, l’estrena d’aquest nou concepte de festa matinal ja està prevista en les pròximes setmanes a París, Sydney i Tòquio, entre d’altres.

stats