Efímers Tema del dia 30/11/2013

Dotze hores resistint fins a narrar en directe la pròpia desaparició

2 min

00.00: Comença la resistència

Dijous a la nit una edició extraordinària del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana publicava l'acord del Consell de "dissoldre, liquidar i extingir" RTVV, que entrava en vigor llavors mateix. La primera víctima va ser Nou Ràdio, que va deixar d'emetre a la mitjanit. A la mateixa hora els treballadors de Canal 9 iniciaven un programa especial de resistència.

02.30: Cordó policial

Nombrosos treballadors van intentar accedir, de matinada, a la seu central de RTVV a Burjassot. Tot i el cordó policial que envoltava el recinte finalment van aconseguir-ho, cosa que els va permetre evitar el primer intent dels liquidadors de tallar les emissions. La seu d'Alacant, en canvi, va ser clausurada cap a les 2.30.

09.00: Paco Telefunken

Paco Signes, un tècnic de telecomunicacions conegut com a Paco Telefunken, va ser l'heroi del dia quan, després d'unes hores dins de les instal·lacions de RTVV, va negar-se a executar l'encàrrec que li havien fet els liquidadors d'apagar les emissions, i va marxar. Va explicar-ho en directe a Canal 9: "Jo no ho faré".

10.45: Ordre de desallotjament

El jutjat número 1 de Paterna va ordenar el desallotjament "immediat" de les instal·lacions de RTVV a Burjassot, arran de la denúncia per "ocupació il·legal" que havien presentat els liquidadors. El jutge autoritzava l'ús de "la força policial" si els treballadors es negaven a abandonar el recinte voluntàriament.

12.19: Canal 9, a negre

A les 12.00, un tècnic escortat per policies va entrar a la seu de RTVV. Després de ser escridassat pels treballadors que ocupaven el passadís, va arribar al control central i va tallar l'emissió. Canal 9 ho va mostrar en directe. Minuts després, els treballadors van començar a abandonar les instal·lacions entre crits de suport.

16.36: El final definitiu

Al migdia, la web de RTVV -que havia deixat d'oferir el senyal de televisió i ràdio en directe cap a les 11.00- va deixar d'estar operativa. Només seguia viva Sí Ràdio, l'emissora musical, que durant el matí havia emès també la programació de resistència dels treballadors. Aquesta emissora va apagar-se a les 16.36.

stats