Societat 19/07/2011

Un aiguat de 70 litres a Barcelona

El Barcelonès ha acumulat les quantitats més importants de pluja de la nit. Les temestes ja són sobre el mar i avui el dia serà insegur i ventós al sud.

Miquel Bernis
1 min

BarcelonaLa nit ha tornat a ser moguda a diverses comarques, avui especialment a la costa central, on les tempestes hi han descarregat més fort i durant més estona. Al Museu de Badalona s'hi han acumulat 73 litres per metre quadrat segons dades de Meteocat, i els pluviòmetres de la xarxa Meteoclimatic han recollit fins a 70 litres al barri de l'Eixample de Barcelona o 60 a Sants com a dades més destacables. Altres registres importants de la nit són els 46 litres de Sant Feliu de Llobregat, els 41 de Sant Boi de Llobregat o els 36 de Sant Vicenç dels Horts. Ha plogut a molts menys llocs que fa alguns dies, però allà on ha descarregat hi ha caigut molta més aigua i sobretot gran quantitat de llamps i trons.

Els ruixats s'allunyen ràpidament sobre el mar. Avui el dia serà mig ennuvolat i en tot cas es repetiran alguns xàfecs molt més aïllats a la tarda a la Catalunya Central o a les comarques de Girona. El temps canviant i poc calorós continuarà durant bona part de la setmana, sense que els mapes del temps però s'hi intueixi cap més tongada de tempestes fortes.

Trobareu més dades sobre la previsió a www.ara.cat/meteo

stats