Societat 31/01/2013

Acord per analitzar l'impacte de les retallades en els drets dels nens

La Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i el Col·legi d'Advocats de Barcelona s'uneixen per protegir la infància

Efe
2 min

BarcelonaLa Federació d'Entitats d'Atenció i d'Educació a la Infància i l'Adolescència (Fedaia) i el Col·legi d'Advocats de Barcelona (ICAB) han signat avui un conveni de col·laboració per analitzar conjuntament l'impacte que tenen les retallades pressupostàries en els drets dels nens i nenes.

El conveni ha estat signat avui pel president de la Fedaia, Jaume Clupés, i el degà de l'ICAB, Pedro L. Yúfera, després que les dues entitats hagin considerat la necessitat que s'avaluïn les possibles repercussions dels paquets d'austeritat en la situació dels nens.

La tasca que s'han imposat la Fedaia, que aplega 88 entitats dedicades a la infància, i l'ICAB, on hi ha col·legiats més de 23.000 advocats, és avaluar si les retallades i les mesures d'austeritat imposades des de Brussel·les vulneren els drets de la infància a Catalunya i impulsar accions i activitats conjuntes per protegir la igualtat d'oportunitats.

El degà Yúfera ha assenyalat que "els advocats han de ser sensibles davant els conflictes socials que ens envolten i han de contribuir a la resolució dels problemes".

"Lluitem per dignificar les condicions de vida dels col·lectius més vulnerables, ho fem amb els nens a través d'aquest conveni, i també, els últims temps, amb els afectats per desnonaments", ha asseverat el degà de l'ICAB.

De la seva banda, el president de la Fedaia ha criticat que "lluny de treballar per esmorteir els efectes de la crisi econòmica i financera en els nens i les famílies, els governs i les autoritats europees estan introduint mesures d'austeritat que afecten el benestar de la infància".

"Moltes retallades -ha denunciat Clupés-, entorpeixen l'accés dels nens a recursos essencials com la salut i l'educació i impedeixen que puguin gaudir-ne d'altres com un habitatge digne, llibres escolars o una alimentació equilibrada".

El president de la secció de Drets de la Infància i Adolescència de l'ICAB, Xavier Campà, ha advertit que "les restriccions econòmiques anunciades poden afectar seriosament la continuïtat dels serveis que presten les entitats que treballen per la infància i l'adolescència i també la funció de cohesió social que exerceixen aquestes entitats en el territori".

Tant la Fedaia com l'ICAB han instat als governants a "buscar fórmules" per protegir els nens dels efectes de les retallades socials i han proposat el desenvolupament d'una nova Llei de drets i oportunitats de la infància.

stats