Societat 20/03/2013

Alumnes de primària llancen un vídeo satíric contra el decret Wert de substitucions

L'Ampa de l'escola Fort Pienc protesta per la imposició de deu dies lectius de marge abans no es cobreix la baixa d'un mestre. Oriol Broggi, Pep Planas i Mercè Pons col·laboren en l'enregistrament

Ara
2 min

BarcelonaConeixeu els estranys efectes secundaris de l'embaràs de mestra? La mestra es queda embarassada i al cap de nou mesos els alumnes es queden sense mestra.

Aquest és el plantejament satíric del vídeo protesta llançat per l'Ampa de l'escola Fort Pienc de Barcelona. Uns quants alumnes de primària protagonitzen un guió de Toni Martínez, pare d'una de les afectades. En un simulacre del 'Telenotícies', els nens expliquen els problemes que genera el decret 14/2012 del govern espanyol, impulsat pel ministre José Ignacio Wert. Entre altres mesures per reduir la despesa en l'ensenyament públic, el decret establia que les escoles han d'esperar deu dies lectius –dues setmanes escolars– abans de substituir la baixa d'un mestre.

El govern de la Generalitat va decidir una certa insubmissió contra el decret, i va anunciar que les baixes se substituirien des del primer dia als cursos d'educació infantil i també a secundària si s'acumulen dues baixes o més al mateix centre en el mateix moment. Tanmateix, la comunitat educativa va considerar insuficient aquesta mesura.

El vídeo de l'escola Fort Pienc –que forma part d'una campanya de recollida de signatures contra el decret– ironitza sobre l'absurditat d'aquesta moratòria quan la baixa és per maternitat o per jubilació del mestre. En una de les seqüències, se simula una entrevista amb l'autor imaginari del decret 14, el "senyor Important", que reconeix que el seu objectiu a la vida és crear coses inútils i que donin problemes.

Els actors Pep Planas i Mercè Pons han col·laborat en el vídeo, en el qual interpreten la seqüència final, en una irònica revisió del final de 'Casablanca'. El director Oriol Broggi ha cedit els locals de La Perla 29, la seva companyia, per a l'enregistrament.

stats