INFRAESTRUCTURES
Societat 08/05/2012

Ana Pastor reconeix que a l'Estat hi ha "moltes desigualtats" en infraestructures

La ministra de Foment admet que "els catalans estan suportant un cost excessiu" en matèria de peatges. Ha fet aquesta afirmació en resposta a una pregunta de CiU a la sessió de control del Senat

Efe
1 min

BarcelonaLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha reconegut avui que existeixen "moltes desigualtats" entre les comunitats autònomes en matèria d'infraestructures. Pastor també ha afirmat que el seu ministeri vol que Catalunya i la resta de territoris "siguin més iguals" en aquesta qüestió. La ministra ha fet aquestes declaracions en la sessió de control del Senat després que la senadora Montserrat Candini (CiU) li demanés l'opinió del govern espanyol en relació al malestar existent a Catalunya pel greuge comparatiu en el pagament de peatges.

Pastor ha admès que la ràtio de peatges respecte a la població i el PIB és molt desproporcionada. La ministra de Foment ha apuntat que "els catalans estan suportant un cost excessiu". No obstant això, Pastor ha destacat que l'Estat ha destinat a Catalunya des del 2001 i fins al 2011 un total de 608 milions d'euros per descomptes en peatges, 399 dels quals a les societats concessionàries.

stats