Publicitat
Publicitat

Aprovada la reforma de la llei de la dependència que rebaixa un 15% els ajuts als cuidadors

L'executiu argumenta que generarà llocs de treball i protegirà els grans dependents

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres la reforma de la llei de la dependència que fomenta els serveis professionals per sobre dels cuidadors familiars, als quals rebaixa un 15% la paga. Segons l'executiu, la reforma generarà llocs de treball i servirà per protegir els grans dependents. La modificació també demanarà als cuidadors familiars uns coneixements mínims per concedir aquesta assignació.

A més, la nova norma simplifica el sistema en tres graus de dependència i estableix l'ampliació de l'ajut per assistent personal per a tots els graus de dependència. També s'amplia a dos anys el termini de tramitació durant el qual les comunitats no han de pagar retroactivament, i està previst que es revisi el model de cotitzacions dels cuidadors no professionals.

Més continguts de Societat

  1. Dos morts en estavellar-se i incendiar-se un ultralleuger a Viladamat

    El sinistre s'ha produït poc després de les nou del matí al camp d'aviació de la població

  2. El somni del Billy Elliot català penja d’un fil

    L’ha seleccionat el ballet reial de Londres, però la família no pot pagar el cost del curs

  3. Montserrat Bernabeu: “Estem veient ictus amb 40 anys. I l’estrès és una de les causes”

    Reptes “En la rehabilitació haver sigut la víctima o el culpable de l’accident és igual. El que compta són les ganes de millorar” Records “De petit el Gerard em va preguntar si la vida era anar a l’escola entre setmana i al futbol els diumenges”