SOCIETAT
Societat 24/03/2012

Detingut per robar bateries de repetidors de telefonia mòbil arreu de Catalunya

L'home, de 41 anys i veí de Badalona, va ser arrestat 'in fraganti' a Vandellòs i ha reconegut haver comès més de 45 robatoris

Acn
1 min

BadalonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home de 41 anys i veí de Badalona com a presumpte autor de diversos robatoris en repetidors de telefonia mòbil arreu de Catalunya, especialment a les comarques gironines. L'objectiu del lladre eren principalment les bateries que donen seguretat en cas de manca de subministrament elèctric tot i que alguns en casos s'emportava també cablejat de coure. Les bateries de repetidors de telefonia mòbil acostumen a tenir un pes aproximat de 50 kilos. El detingut, Juan Vicente C. V., va ser arrestat 'in fraganti' a Vandellòs (Baix Camp) i ha reconegut haver comès més de 45 robatoris. L'home havia treballat en una empresa subcontractada de telefonia mòbil, d'on va sostreure claus per accedir als repetidors.

La investigació es va iniciar a finals del mes de desembre de l'any passat després de detectar-se un increment d'aquests fets. Els robatoris tenien diversos punts en comú que van fer pensar a la policia que podrien haver estat comesos per la mateixa persona. Els investigadors van detectar que alguns fets es cometien amb claus falses que facilitaven l'accés i que la persona que feia els robatoris tenia un mínim de coneixements respecte la ubicació concreta d'aquests llocs i el seu funcionament. Durant la investigació es va poder comprovar que s'havien realitzat vendes d'aquestes bateries a diferents deixalleries, podent identificar el venedor que va ser detingut 'in fraganti' el passat 20 de març a Vandellòs. El lladre acabava de forçar una tanca d'accés a un repetidor de la zona i es disposava a carregar al seu cotxe quatre bateries que acabava de sostreure.

stats