Societat 13/05/2012

Diumenge amb menys calor, força núvols i poca aigua

Avui encara es superaran els 30 graus al pla de Lleida i la vall de l'Ebre però les màximes quedaran lluny dels registres extrems d'ahir: fins a 38,2 graus a Vinebre

Marc Candela
2 min

BarcelonaTot i que la matinada d'aquest diumenge ha estat gairebé tan suau com l'anterior, al centre del dia sí que notarem com la calor recula una mica i només cap al pla de Lleida i la vall de l'Ebre es superaran avui els 30 graus.

En conjunt, però, encara gaudirem de temperatures més càlides del que seria habitual per l'època i la majoria de màximes es mouran entre els 25 i els 29 graus. En tot cas, res a veure amb els registres extrems d'ahir, quan el mercuri es va enfilar fins als 32 a Girona, els 33 a Lleida, els 34 a Artés, els 36 a Falset o els 38,2 a Vinebre, a la Ribera d'Ebre.

Tot plegat en un dia variable, amb estones de sol i estones de cel més tapat. Aixó sí, els xàfecs seran curts i dispersos i més probables havent dinat. Afectaran bàsicament les comarques de la Catalunya central i, ja cap al tard, també la costa i el Prelitoral de Barcelona o a l'entorn dels Ports.

I tot apunta que la setmana vinent l'encetarem amb la mateixa dinàmica, amb un dilluns mig ennuvolat però amb només algun ruixadet del tot esporàdic. De fet, ara mateix no intuïm cap tongada de xàfecs més o menys generalitzats abans de divendres.

Els termòmetres, per la seva banda, continuaran a la baixa i la primera meitat de la setmana la passarem amb temperatures completament normalitzades. Aquesta retorn a l'ambient primaveral s'estroncarà sobtadament el dijous, quan el mercuri farà un salt de més de 5 graus i ens farà recuperar les màximes de més de 30 graus als sectors més càlids del país.

Trobareu més informació i les previsions actualitzades per als propers sis dies a www.ara.cat/meteo.

stats