Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Endesa revisa les línies elèctriques de mitjana tensió de la Catalunya Central per prevenir incendis forestals

Un helicòpter ha sobrevolat 42 municipis de l'Anoia, el Bages, Osona i el Solsonès

Endesa ha realitzat vols de reconeixement amb helicòpter per revisar l'estat de 365 quilòmetres de línies de mitjana tensió de 42 municipis de les comarques de l'Anoia, el Bages, Osona i el Solsonès. La companyia ha invertit 27.000 euros a verificar el cablatge com a mesura preventiva per evitar possibles anomalies en el servei de 43.700 clients. Les revisions termogràfiques consisteixen a sobrevolar la xarxa elèctrica amb un helicòpter dotat d'una càmera de raigs infrarojos, que enregistra el cable i detecta si hi ha algun punt calent, impossible de veure a simple vista, que pot indicar un mal funcionament del cablatge. A més, amb la inspecció de la xarxa també es redueix el risc d'incendi forestal. Segons ha informat Endesa en un comunicat, en cas de detectar alguna anomalia, com que les coordenades del 'punt calent' queden registrades, automàticament s'activa el mecanisme per arreglar-la.

Les inspeccions predictives no només es fan amb helicòpter, sinó que també es complementen amb revisions oculars aèries a peu de línia. Endesa ha informat que durant tot aquest any, tant a peu com amb un vehicle totterreny, s'han recorregut les línies inspeccionant termogràficament els punts amb més risc, com són les cruïlles amb autopistes, carreteres i ferrocarrils.

Cada tres anys, la companyia revisa a Catalunya uns 4.227 quilòmetres de línies aèries d'alta tensió, 18.110 de mitjana tensió i 31.301 de xarxa trenada de baixa tensió que passen per zones boscoses.

Més continguts de Societat

  1. L’incendi de l’Aragó afecta 13.500 hectàrees de pinedes i camps

    Alguns veïns dels cinc pobles desallotjats van tornar ahir a casa

  2. Troben una nena de 10 mesos sobre un flotador a un quilòmetre de la costa de Turquia

    Sembla que els pares es van despistar prenent el sol i la ressaca del mar es va endur el flotador mar endins

  3. Doble homicidi a Barcelona: un home mata la seva mare i la seva germana

    L'autor de les morts ha trucat a Emergències, les ha confessades i ja està detingut. Al pis també hi havia una adolescent que ja ha pres declaració